• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Baltkrievijas ekonomisko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2011., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/241989

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai šie gaišie svētki mūsu sirdīs ienes mieru, ļauj aizmirst raizes, aicina ticēt, cerēt un mīlēt!

Vēl šajā numurā

28.12.2011., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Baltkrievijas ekonomisko sadarbību

22. un 23.decembrī Rīgā norisinājās Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos (SVK) 7.sēde, kuru no Latvijas puses vadīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, bet no Baltkrievijas puses – ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gurjanovs. SVK laikā pārrunāti jautājumi par Latvijas un Baltkrievijas divpusējās ekonomiskās sadarbības tālāku attīstību rūpniecības un uzņēmējdarbības, enerģētikas, transporta, tranzīta un loģistikas, lauksaimniecības un pārtikas ražošanas, standartizācijas un metroloģijas, būvniecības un ēku energoefektivitātes, tūrisma, zinātniski tehniskās, starpreģionālās sadarbības un vides aizsardzības jomā.

Paralēli SVK septītajai sēdei norisinājās Latvijas–Baltkrievijas Lietišķās sadarbības padomes sēdes, ko no Latvijas puses vadīja Aivars Ločmelis, SIA “Felix Holding” valdes priekšsēdētājs, savukārt no Baltkrievijas puses – Dmitrijs Dičkovskis, uzņēmuma “Milavitsa” ģenerāldirektors.

Tāpat Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Baltkrievijas Republikas vēstniecību rīkoja semināru uzņēmējiem, kas eksportē vai vēlas paplašināt darbību Baltkrievijā par aktualitātēm Baltkrievijas, Krievijas un Kazahstānas muitas ūnijā.

SVK ietvaros atsevišķi Baltkrievijas pārstāvji tikās ar ekspertiem lauksaimniecības (tikšanās ar Zemkopības ministrijas pārstāvjiem un Rīgas piena kombināta apskate) un izglītības jomā (tikšanās ar Latvijas Zinātņu akadēmijas un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem).

SVK sēdes noslēgumā tika parakstīta vienošanās par sadarbību zinātnes un izglītības jomā starp Daugavpils universitāti un Baltkrievijas Nacionālo zinātņu akadēmiju.

Latvijas–Baltkrievijas SVK iepriekšējā sēde notika 2010.gada 29.–30.septembrī Minskā (Baltkrievija).

Par sadarbību ar Baltkrievijuu

2011.gada pirmajos deviņos mēnešos Latvijas ārējās tirdzniecības preču apgrozījums ar Baltkrieviju sasniedza 696,3 miljonus ASV dolāru (3,8% no kopējā preču apgrozījuma, salīdzinoši ar 2010.gada deviņiem mēnešiem pieaugums par 70,7%), kas ierindoja Baltkrieviju 8.vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru starpā.

Preču eksports uz Baltkrieviju veidoja 164,5 miljonus ASV dolāru (2% no kopējā eksporta), savukārt imports – 531,7 miljonus ASV dolāru (5,4% no kopējā importa), tādējādi Baltkrievija bija Latvijas 12.nozīmīgākais eksporta un 6.nozīmīgākais importa partneris.

Galvenās Latvijas eksporta preces ir medikamenti, lietoti automobiļi, portlandcements, izstrādājumi, kas izmantojami dzīvnieku barībā, šauri austi audumi, trikotāžas drānas, plakani dzelzs un neleģētā tērauda velmējumi, aparatūra, kurā izmanto rentgenstarojumu, elevatori un transportieri precēm, u.c. Galvenās importa preces ir gāzeļļas (vieglā dīzeļdegviela), dzelzs vai neleģēta tērauda pusfabrikāti, skujkoku kokmateriāli, minerālie vai ķīmiskie mēslošanas līdzekļi, traktori, dzelzs vai neleģēta tērauda stieples u.c.

Saskaņā ar “Lursoft” datiem 2011.gada decembrī Latvijā darbojās 706 uzņēmumi ar Baltkrievijas kapitālu.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!