• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 27. decembra noteikumi Nr. 1002 "Kārtība, kādā izglītības iestāde (izņemot augstskolas un koledžas) nodrošina bibliotekāros un informācijas pakalpojumus". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2011., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242035

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1003

Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 29.aprīļa noteikumos Nr.466 "Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem"

Vēl šajā numurā

29.12.2011., Nr. 204

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1002

Pieņemts: 27.12.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.1002

Rīgā 2011.gada 27.decembrī (prot. Nr.76 13.§)

Kārtība, kādā izglītības iestāde (izņemot augstskolas un koledžas) nodrošina bibliotekāros un informācijas pakalpojumus

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 20.punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā izglītības iestāde (izņemot augstskolas un koledžas) nodrošina bibliotekāros un informācijas pakalpojumus.

2. Izglītības iestāde atbilstoši īstenotajai izglītības programmai nodrošina bibliotekāros un informācijas pakalpojumus. Bibliotekāro un informācijas pakalpojumu sniegšanai izglītības iestādes dibinātājs nodrošina izglītības iestādes bibliotēkas darbību tai atbilstošās telpās, kurās ir attiecīgas mēbeles, apgaismojums un tehniskais aprīkojums, kā arī kvalificēts izglītības iestādes bibliotekārs ar izglītības iestādes lielumam atbilstošu slodzi.

3. Izglītības iestādes vadītājs atbilstoši īstenotajai izglītības programmai nodrošina izglītības iestādes bibliotēkā piekļuvi mācību literatūrai, daiļliteratūrai, uzziņu un nozaru literatūrai, periodiskajiem izdevumiem, elektroniskajiem katalogiem, datubāzēm, internetam un elektroniskās informācijas resursiem.

4. Izglītības iestāde var saņemt no reģiona galvenās bibliotēkas, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un citām institūcijām metodisko un konsultatīvo atbalstu bibliotekāro un informācijas pakalpojumu sniegšanas jautājumos.

5. Izglītības iestāde īsteno dažādus lasīšanas veicināšanas pasākumus un atbalsta izglītojamos informācijas meklēšanas un izmantošanas prasmju apguvē.

6. Izglītības iestāde sadarbībā ar publiskajām bibliotēkām nodrošina iespēju izmantot starpbibliotēku abonementa pakalpojumus.

7. Ja izglītības iestāde nenodrošina bibliotekāros un informācijas pakalpojumus izglītības iestādes bibliotēkā, izglītības iestādes dibinātājam vai izglītības iestādes vadītājam ir pienākums noslēgt vienošanos ar attiecīgajā administratīvajā teritorijā esošo bibliotēku par bibliotekāro un informācijas pakalpojumu sniegšanu ar nosacījumu, ka, slēdzot šādu vienošanos, tiek nodrošināti izglītības iestādes īstenotajai izglītības programmai atbilstoši bibliotekārie un informācijas pakalpojumi.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Izglītības un zinātnes ministrs R.Ķīlis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!