• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavas krastos, sapratnē un saticībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.1999., Nr. 143/146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24220

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavas krastos, sapratnē un saticībā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

11.05.1999., Nr. 143/146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Daugavas krastos, sapratnē un saticībā

J1.JPG (14045 BYTES) Piektdien, 7. maijā, Latvijas Republikā darba vizītē uzturējās Igaunijas Republikas premjerministrs Marts Lārs (Mart Laar)

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV" Rīga. 7.05.1999.

Latvijas Republikas Ministru prezidents Vilis Krištopans un Igaunijas Republikas premjerministrs Marts Lārs Rīgā

Pie Ministru prezidenta

J2.JPG (13244 BYTES) Piektdien, 7. maijā, tiekoties Ministru prezidentam Vilim Krištopanam un Igaunijas Ministru prezidentam Martam Lāram, tika abpusēji konstatēts, ka abu valstu attiecības ir lieliskas. Abas puses pauda gandarījumu par to, ka dialogs kļūst arvien neformālāks, tādējādi arvien pietuvojoties ziemeļvalstu sadarbības pieredzei.

Vienlaikus abu valstu attiecībās risināmi kārtējie jautājumi, kas nozīmīgi gan Latvijai, gan Igaunijai. To vidū — vienkāršota robežas šķērsošana pierobežā dzīvojošajiem abu valstu pilsoņiem. Šī problēma jānoregulē jau tuvākajā laikā. V.Krištopans uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta aktīvi strādāt, lai risinātu ar sadarbību zivsaimniecībā saistītos jautājumus. Tādēļ tika izteikts Latvijas piedāvājums rīkot regulāras ekspertu konsultācijas par jautājumiem šajā jomā, ko Igaunijas puse novērtēja atzinīgi. Vienlaikus tika atzīts, ka ir teicama sadarbība robežkontroles organizēšanā — veiksmīgi darbojas jau divi kopējie robežkontroles punkti, un aprīlī uzsākta trešā punkta Valka – Valga celtniecība.

Pārrunājot Eiropas Savienības paplašināšanās aspektus, Igaunijas premjers apliecināja nepārprotamu Igaunijas atbalstu Latvijas drīzākai uzaicināšanai pirmajā sarunu grupā, kā arī Lietuvas uzaicināšanai sākt sarunas. Abi premjeri vienojās par ciešāku informācijas apmaiņu ES jautājumos, jo Igaunija ir ieinteresēta un vēlas sniegt Latvijai visu iespējamo atbalstu ceļā uz drīzāku pievienošanos sarunām par iestāšanos ES. Vienlaikus M.Lārs uzsvēra, ka Latvija šajā situācijā ir apliecinājusi vislielāko progresu reformās un virzībā uz ES. M.Lārs apliecināja, ka Igaunijas uzaicināšanu uz sarunām par iestāšanos lielā mērā nodrošināja arī Igaunijas politisko partiju sadarbība ar partnerpartijām citās ES valstīs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!