• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Garīgo lietu padome: Par Pasaules jauniešu dienu organizēšanu 2015.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.01.2012., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242273

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām finanšu un nodokļu jomā 2012.gadā

Vēl šajā numurā

03.01.2012., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Garīgo lietu padome: Par Pasaules jauniešu dienu organizēšanu 2015.gadā

28.decembrī notika Garīgo lietu padomes sēde, kurā apsprieda Pasaules jauniešu dienu Latvijā organizēšanu, kristīgās ticības mācības pasniegšanu skolās un skatīja citus jautājumus.

Padome atbalstīja iniciatīvu organizēt Pasaules jauniešu dienas (PJD) Latvijā 2015.gada augustā. Oficiālais pieteikums būs jāiesniedz Vatikānam, tāpēc PJD organizēšana vēl jāskata valdībai. PJD tradīcijas iniciators ir Jānis Pāvils II, kura vadībā pirmās PJD notika Romā 1984.gadā. PJD ir iespēja jauniešiem no visiem pasaules kontinentiem iepazīt valsti, tās nacionālās kultūras mantojumu, savstarpēji tikties, kā arī piedalīties pasākumos, kurus vada Romas Katoļu baznīcas pāvests. PJD piedalās aptuveni viens miljons dalībnieku. Līdz šim PJD notikušas reizi divos līdz trīs gados – vienu reizi Eiropā, bet otru – ārpus Eiropas. Šogad PJD notika Madridē no 16. līdz 22.augustam, bet nākamās paredzētas 2013.gadā Riodežaneiro.

Padomes sēdē reliģisko savienību (baznīcu) pārstāvji ierosināja kristīgās ticības mācību pasniegt skolās arī pēc 3.klases. Padome aicināja šo priekšlikumu līdz nākamajai sēdei izvērtēt Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM). Pašlaik pamatizglītības programmās 1.–3.klasē pēc vecāku (aizbildņu) izvēles izglītojamie apgūst ētiku vai kristīgo mācību. Kristīgās ticības mācību māca pēc IZM apstiprinātas mācību programmas evaņģēliski luteriskās, Romas katoļu, pareizticīgo, vecticībnieku, baptistu, metodistu un septītās dienas adventistu konfesiju pedagogi.

Padomes sēdē apsprieda arī jautājumu par iespēju reliģiskajām organizācijām piedalīties Valsts nodarbinātības aģentūras īstenotajā aktivitātē "Pasākums noteiktām personu grupām". Sēdes dalībnieki vienojās par nepieciešamību lūgt Labklājības ministriju izvērtēt iespēju arī reliģiskās organizācijas iesaistīt ar bezdarbnieku nodarbināšanu saistīto programmu īstenošanā.

 

Tieslietu ministrijas Administratīvais departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!