• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - uzrunājot Latviju Mātes dienā, 9.maijā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.1999., Nr. 143/146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24228

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais. 6. - 10. maijs

Vēl šajā numurā

11.05.1999., Nr. 143/146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents: Latvijai Mātes dienā

Šodien mātei, kas vairākus gadus mājās rūpējusies par bērniem, nereti ir grūti iekļauties darba tirgū. Taču bērna piedzimšana un tā audzināšana nedrīkst apdraudēt sievietes turpmākās darba iespējas un karjeru. Šībrīža nelabvēlīgā demogrāfiskā situācija apliecina, ka sievietes nejūtas drošas par savas ģimenes nodrošinājumu nākotnē, lai tajā ieskanētos vēl kāda balstiņa. Mātei jābūt drošai gan par sevi, gan par savu ģimeni, lai viņa spētu uzņemties atbildību par bērnu.

Šodien asajos konkurences apstākļos mātei ir ļoti grūti vienlaikus strādāt un rūpēties par bērniem. Šodiena bieži vien prasa rūpes par bērnu un ģimenes sadzīvi sadalīt starp ģimenes locekļiem. Taču arī valsts un sabiedrība var un tai vajag palīdzēt mātēm, ģimenēm, kurās dzimst un aug bērni.

Lielāks valsts atbalsts nepieciešams gan darba nodrošinājuma, gan pabalstu, gan nodokļu un kredītu politikas, gan arī citās jomās.

Un tomēr aizvien biežāk sabiedrībā un dažādos pasākumos redzam ģimenes ar bērniem. Un tas liecina, ka esam novērtējuši, ka jaunajiem sabiedrības locekļiem sabiedrībā jāienāk un tā jāiepazīst kopā ar vecākiem. Tas apliecina arī to, ka sabiedrībā aizvien vairāk novērtējam ģimenes lomu un atzīstam, ka ģimenei biežāk jābūt kopā. Esmu pārliecināts, ka ar katru gadu aizvien vairāk ikdienā — teātrī, parkā, masu pasākumos, tūristu apmeklējumu vietās, kino, veikalā, uz ielas... aizvien vairāk redzēsim, ka ir padomāts par to, lai šajā vidē ērti justos māte ar bērnu un arī visa ģimene.

Arī Mātes diena ir diena, kad ģimenei būt kopā. Māte, ģimene un mājas — tie nav šķirami jēdzieni. Un arī šorīt šīsdienas noskaņu daudzās jo daudzās mājās radīs mātes smaids, mātes ceptais pīrāgs un bērnu prieks, dāvājot prieku savai mammai, tēvam un ģimenei.

Es ticu, ka Mātes diena aizvien spilgtāk iezīmēsies mūsu svētku dienu kalendārā. Jo cieņas, pateicības un mīlestības apliecinājums mātei ir ne vien katra dvēseles atspulgs, bet arī sabiedrības stipruma un vērtību apliecinājums.

Mīļās mātes, vecmāmiņas, nākamās māmiņas!

Es izsaku jums savu cieņu, jo Latvijai ir un nākotnē vajadzēs daudz labu, gudru un skaistu bērnu.

Es sveicu jūs šajos skaistajos svētkos un vēlu izturību, daudz prieka un daudz mīlestības — lai to spējat bezgalīgi dot un arī bezgalīgi saņemt.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!