• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 29.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.01.2012., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242282

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Aicinu katru Latvijas patriotu apņemties paveikt vismaz vienu nesavtīgu darbu, lai stiprinātu mūsu valsti"

Vēl šajā numurā

03.01.2012., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 29.decembrī

TM: Par uzturlīdzekļu maksāšanas kārtības maiņu no 1.aprīļa

29.decembrī valsts sekretāru sanāksmē izsludināti Tieslietu ministrijas izstrādātie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos "Kārtība, kādā uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija izskata iesniegumu par uzturlīdzekļu izmaksu un tam pievienotos dokumentus, kā arī izmaksā uzturlīdzekļus" un "Noteikumi par iesnieguma paraugu uzturlīdzekļu izmaksai un iesniegumam pievienojamajiem dokumentiem". Grozījumi paredz izmaiņas iesnieguma par uzturlīdzekļu izmaksu veidlapā un Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) maksāto uzturlīdzekļu izmaksas kārtībā. Izmaiņas stāsies spēkā 2012.gada 1.aprīlī.

No 1.aprīļa uzturlīdzekļus no UGF izmaksās par iepriekšējo mēnesi, nevis kā pašreiz – par esošo mēnesi. Līdz ar to par aprīli aprēķinātos uzturlīdzekļus izmaksās nevis aprīlī, bet gan maijā. Arī turpmāk uzturlīdzekļus izmaksās par iepriekšējo mēnesi. Iestājoties termiņam vai gadījumam, kad izbeidz maksāt uzturlīdzekļus no UGF, persona saņems par pēdējo mēnesi aprēķinātos uzturlīdzekļus nākamajā mēnesī pēc šā termiņa vai gadījuma iestāšanās. Tādējādi paredzēts mazināt tādu gadījumu skaitu, kad uzturlīdzekļi no UGF tiek izmaksāti nepamatoti. Līdz ar to personas atbrīvos no sloga, kāds rastos, atmaksājot UGF administrācijai nepamatoti saņemtos uzturlīdzekļus.

Tātad personām, kuras saņems uzturlīdzekļus līdz 2012.gada 1.aprīlim un kuras būs tiesīgas saņemt uzturlīdzekļus arī par aprīli, ir jārēķinās ar vienreizēju uzturlīdzekļu izmaksas pārtraukumu. Taču šīs personas tām pienākošos uzturlīdzekļus par pēdējo mēnesi saņems nākamajā mēnesī pēc tā termiņa vai gadījuma iestāšanās, kad uzturlīdzekļu izmaksa tiek izbeigta.

Savukārt personas, kuras uzturlīdzekļus no UGF sāks saņemt pēc 1.aprīļa, uzturlīdzekļus par to mēnesi, kad iesniegts iesniegums par uzturlīdzekļu izmaksu, saņems nākamajā mēnesī pēc lēmuma par uzturlīdzekļu izmaksu pieņemšanas.

Grozījumi arī paredz papildināt MK noteikumus ar kārtību, kādā izmaksā iesniedzējam aprēķinātos, bet vēl neizmaksātos uzturlīdzekļus bērna aizbildnim, kurš iecelts iesniedzēja nāves dēļ. Tas neietekmē citu valsts pabalstu saņemšanu, uz kuriem bērna aizbildnim ir tiesības pretendēt saistībā ar aizbildņa pienākumu uzņemšanos.

Iesnieguma par uzturlīdzekļu izmaksu veidlapā precizēs informatīvo daļu, ka persona ir informēta, kādos gadījumos viņai ir jāziņo UGF administrācijai par tādiem apstākļiem, kas ietekmē tās tiesības saņemt uzturlīdzekļus no UGF. Tāpat arī paredzēts papildināt veidlapā ietvertās piezīmes ar norādi, kādi rekvizīti nav aizpildāmi, ja persona iesniegumu iesniedz, izmantojot elektronisko pakalpojumu valsts portālā www.latvija.lv.

Grozījumi vēl jāatbalsta valdībai.

 

Tieslietu ministrijas Administratīvais departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!