• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par vadlīnijām pašvaldībām veselības veicināšanas jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2012., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242324

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2012.gada 3.janvārī

Vēl šajā numurā

04.01.2012., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par vadlīnijām pašvaldībām veselības veicināšanas jomā

Veselības ministrija izstrādājusi un ievietojusi savā mājaslapā vadlīnijas pašvaldībām veselības veicināšanas jomā. Pašvaldību darbiniekiem, kuri strādā ar sabiedrības veselības un veselības veicināšanas jautājumiem, tās būs labs palīgs ikdienas darbā.

Veselības ministre Ingrīda Circene norāda: "Veselīgas vides nodrošināšana, veselīga dzīvesveida veicināšana un popularizēšana ir būtisks nosacījums iedzīvotājiem labvēlīgas dzīves vides radīšanā, un tas ir jebkuras pašvaldības interesēs. Uz zinātniskiem pamatiem izstrādātās vadlīnijas ir informatīvs materiāls, kur meklēt papildu idejas veselības veicināšanas darba pilnveidošanai katrā pašvaldībā."

Vadlīnijas ir izstrādātas četrām galvenajām veselības veicināšanas mērķa grupām – pirmsskolas un skolas vecuma bērniem, pieaugušajiem, jaunajām māmiņām, jaunajām ģimenēm un gados veciem cilvēkiem. Tajās sniegta informācija par veselību veicinošu pasākumu plānošanu dažādās sabiedrības veselības jomās – uztura, fizisko aktivitāšu, seksuālās un reproduktīvās veselības, mutes veselības, garīgās veselības veicināšanā, atkarību, traumatisma, onkoloģisko slimību, infekciju slimību profilaksē un vardarbības mazināšanā. Tāpat vadlīnijās ir norādītas ar veselības jomu saistītās tematiskās kalendāra dienas un sniegti ieteikumi atbilstošu pasākumu organizēšanai.

Lai plašāk informētu par izstrādātajām vadlīnijām un to lietošanas iespējām, Veselības ministrija plāno rīkot informatīvus seminārus un apmācības pašvaldību atbildīgajām amatpersonām par veselības veicināšanu.

Tāpat šogad plānots sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību un Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāvniecību Latvijā sākt veidot Veselīgo pašvaldību tīklu atbilstoši PVO Veselīgas pilsētas principiem. PVO Veselīgas pilsētas statuss ir vērtējams nevis kā noteikta veselības līmeņa sasniegšana, bet sistēmas izveidošana mērķtiecīgu un ilgtspējīgu pasākumu realizācijai veselības saglabāšanai un veicināšanai, kas ietver pašvaldības lomu veselīgas vides un pilsētplānošanas jomā, fizisko aktivitāšu un sociālās integrācijas pasākumu nodrošināšanā. Latvijā līdz šim vienīgā pilsēta, kas ieguvusi PVO Veselīgas pilsētas statusu, ir Jūrmala.

 

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!