• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas apgabaltiesu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.1999., Nr. 143/146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas apgabaltiesu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

11.05.1999., Nr. 143/146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas apgabaltiesu

7.maijā Rīgas apgabaltiesā notika preses konference, kurā piedalījās tieslietu ministre Ingrīda Labucka un Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājs Jānis Muižnieks

Īsi pirms šīs tikšanās tika sasaukta to tiesu priekšsēdētāju apspriede, kuras ietilpst Rīgas apgabaltiesas teritorijā — tās ir desmit tiesas. Kā konferences ievadījumā atzīmēja Tieslietu ministrijas preses sekretārs Leonards Pāvils, drīz būs pusgads, kopš tieslietu ministre stājusies savā amatā, un pēdējā laikā regulāri apmeklē rajonu, pilsētu un apgabaltiesas nolūkā izzināt situāciju tajās, lai kopīgi domātu un rīkotos tiesu darba pilnveidošanā.

Šajā sakarā Ingrīda Labucka teica: — Īstā reize atgādināt, ka Rīgas apgabaltiesai ir lielas problēmas kopumā, kuras galvenokārt saistītas ar telpu trūkumu.

Taču par to sīkāk pastāstīs Jānis Muižnieks. Kas attiecas uz šīsdienas tiesu priekšsēdētāju apspriedi, tad vairāk runa bija par Civilprocesa likuma, arī Krimināllikuma, piemērošanu tiesu spriešanā. Tika izvirzīts jautājums par lietu piekritību apgabaltiesām, jo pēc jaunā Krimināllikuma to ir kļuvis vairāk. Bija neskaidrības par tiesu izdevumu aprēķināšanu, tiesu izpildītāju institūtu Civilprocesa likuma piemērošanā, tulkošanu un vēl citiem jautājumiem.

Un vēl kas. Braukājot pa lauku rajoniem, jāatzīst, ka rajonu tiesas ir ļoti sliktā fiziskā stāvoklī: jāsēž pie vecu veciem rakstāmgaldiem, arī datoru pagaidām nav, lai gan tas ir tuvākās nākotnes jautājums un saistīts ar investīcijas programmām. Tomēr darba slodzes ziņā tur nav tik lielu problēmu kā Rīgas apgabaltiesā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!