• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 3. janvāra rīkojums Nr. 19 "Par Burtnieku ezera un zem tā esošās zemes nodošanu Burtnieku novada pašvaldības valdījumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2012., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242380

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.2

Par aizsardzības ministra pienākumu izpildītāju

Vēl šajā numurā

05.01.2012., Nr. 3

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 19

Pieņemts: 03.01.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.19

Rīgā 2012.gada 3.janvārī (prot. Nr.1 38.§)

Par Burtnieku ezera un zem tā esošās zemes nodošanu Burtnieku novada pašvaldības valdījumā

1. Pamatojoties uz Civillikuma 875., 876., 927., 1102. un 1104.pantu, 1477.panta otro daļu un I pielikuma 1.saraksta 198.punktu, likuma "Par pašvaldībām" 3.pantu un ievērojot Burtnieku novada pašvaldības izrādīto iniciatīvu efektīvi apsaimniekot valsts īpašumā esošo ezeru, piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzekļus Burtnieku ezerā īstenojamiem projektiem, lai veicinātu Eiropas Savienības fondu sekmīgu apguvi un nodrošinātu ilgtspējīgu zivsaimniecības attīstību Burtnieku ezerā, līdz ar to labāk izmantotu pieejamos dabas, cilvēku un materiālos resursus, palielinātu ezera piekrastes un blakus esošo lauku rajonu iedzīvotāju labklājību, kā arī nodrošinātu zivju krājumu saglabāšanu un ilgtspēju, Zemkopības ministrijai nodot Burtnieku novada pašvaldības valdījumā nekustamo īpašumu – Burtnieku ezeru un zem tā esošo zemi 3966,25 ha kopplatībā (zemes vienību kadastra apzīmējumi 9648 017 0001, 9692 006 0001 un 9670 002 0001).

2. Burtnieku novada pašvaldībai saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 2. un 3.punktu šā rīkojuma 1.punktā minēto nekustamo īpašumu:

2.1.  izmantot pašvaldības autonomo funkciju nodrošināšanai – gādāt par pašvaldības administratīvās teritorijas labiekārtošanu, zaļo zonu ierīkošanu un uzturēšanu un noteikt kārtību, kādā izmantojami publiskā lietošanā esošie ūdeņi;

2.2. bez atlīdzības nodot valstij, ja tas vairs netiek izmantots šā rīkojuma 2.1.apakšpunktā minēto funkciju nodrošināšanai.

3. Burtnieku novada pašvaldībai saskaņā ar Nekustamā īpašuma valsts kadastra likuma 55.panta pirmo daļu vērsties Valsts zemes dienestā, lai Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā mainītu ierakstu par šā rīkojuma 1.punktā minētā nekustamā īpašuma valdītāju.

4. Zemkopības ministrijai noslēgt līgumu ar pašvaldību par Burtnieku ezera un zem tā esošās zemes nodošanu Burtnieku novada pašvaldības valdījumā, kā arī sastādīt nodošanas un pieņemšanas aktu. Līgumā noteikt, ka pašvaldībai ir tiesības izmantot zem Burtnieku ezera esošo zemi, zemes dzīles, kā arī citas zemes derīgās īpašības atļautiem mērķiem, nodrošinot Burtnieku ezera dabas resursu lietderīgu un saimniecisku izmantošanu un tam piegulošo teritoriju infrastruktūras attīstību saskaņā ar attiecīgo darbības jomu regulējošajiem normatīvajiem aktiem, kā arī ievērojot tiesību aktos noteiktos vides aizsardzības, saimnieciskās darbības, pārvaldības un citus ierobežojumus un prasības, kas attiecināmas uz Burtnieku ezeru un zem tā esošo zemi.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministre L.Straujuma

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!