• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2012. gada 3. janvāra saistošie noteikumi Nr. 1 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2012., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242393

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes lēmums Nr.3960

Par grozījumu Rīgas domes 23.01.2007. lēmumā Nr.1936 "Par Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta maksas pakalpojumiem"

Vēl šajā numurā

05.01.2012., Nr. 3

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 1

Pieņemts: 03.01.2012.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.1

Rēzeknē 2012.gada 3.janvārī (prot. Nr.1, 1.p.)

Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā

Izdoti saskaņā ar LR likuma "Par pašvaldībām"
41.panta pirmās daļas 1.punktu, 45.panta ceturto daļu un
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14.panta trešo daļu

I. Vispārīgie noteikumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā pasažieri var saņemt braukšanas maksas atvieglojumus pilsētas sabiedriskajā transportā.

2. Braukšanas maksas atvieglojumi darbojas Rēzeknes pilsētas maršrutu tīklā, kur pasažieru pārvadātāji veic regulāros pasažieru pārvadājumus ar pilsētas maršruta autobusiem.

3. Pilsētas sabiedriskajā transportā mēnešbiļetes ar atlaidēm ir derīgas tikai kopā ar dokumentu, kas apliecina piederību atbilstošai pasažieru grupai.

4. Mēnešbiļetes braukšanai pilsētas maršruta autobusos kārtējam mēnesim var saņemt pašvaldības SIA "Rēzeknes satiksme".

II. Piemērojamie braukšanas maksas atvieglojumi

5. Pirmsskolas vecuma bērniem ir tiesības bez maksas izmantot pilsētas maršruta autobusus.

6. Bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās, ir tiesības bez maksas izmantot pilsētas maršruta autobusus.

7. Mācību gada laikā Rēzeknes pilsētas izglītības iestāžu 1.–12. klašu skolēniem ir braukšanas maksas atvieglojumi 50% apmērā, iegādājoties braukšanas mēnešbiļeti braukšanai Rēzeknes pilsētas maršruta autobusos.

8. Pensionāriem, kuru dzīvesvieta deklarēta Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā, uzrādot Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes Pensionāru dienas centra izsniegto apliecību, braukšanai Rēzeknes pilsētas maršruta autobusos ir atlaide Ls 0,15 apmērā laika posmā no 1.maija līdz 1.oktobrim.

9. Pensionāriem, kas vecāki par 75 gadiem un kuru dzīvesvieta deklarēta Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā, uzrādot Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes Pensionāru dienas centra izsniegto apliecību, braukšanai Rēzeknes pilsētas maršruta autobusos ir atlaide Ls 0,15 apmērā kalendārā gada laikā.

10. Visiem Rēzeknes administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušiem pensionāriem, uzrādot Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes Pensionāru dienas centra izsniegto apliecību, kalendārā gada laikā ir iespēja braukšanas mēnešbiļeti iegādāties ar 50% atlaidi.

11. Daudzbērnu ģimeņu vecākiem, uzrādot statusu apliecinošu dokumentu, kalendārā gada laikā braukšanai Rēzeknes pilsētas maršruta autobusos ir atlaide Ls 0,15 apmērā.

12. Daudzbērnu ģimeņu vecākiem, uzrādot statusu apliecinošu dokumentu, kalendārā gada laikā ir iespēja braukšanas mēnešbiļeti iegādāties ar 50% atlaidi.

III. Braukšanas maksas atvieglojumu piešķiršanas kārtība

13. Braukšanas maksas atvieglojumus, kas noteikti šo noteikumu 6., 8., 9. un 11.punktā, piešķir iegādājoties braukšanas biļeti pie autobusa vadītāja un uzrādot attiecīgās sociālās grupas apliecinošu dokumentu.

14. Braukšanas maksas atvieglojumus, kas noteikti šo noteikumu 7., 10. un 12.punktā, piešķir uzrādot nepieciešamos dokumentus un iegādājoties braukšanas mēnešbiļeti SIA "Rēzeknes satiksme".

IV. Noslēguma jautājums

15. Šo noteikumu 11. un 12.punkts stājas spēkā pēc normatīvo aktu, kas nosaka daudzbērnu ģimeņu reģistrācijas kārtību un statusu apliecinoša dokumenta izsniegšanu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā, apstiprināšanas.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs



 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.1 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14.panta trešā daļa nosaka, ka pašvaldībām ir tiesības noteikt braukšanas maksas atvieglojumus savā administratīvajā teritorijā, ja ar šo braukšanas maksas atvieglojumu noteikšanu pārvadātājam radītos zaudējumus pilnībā kompensē no pašvaldības budžeta. Šī panta pirmā daļa nosaka, ka pasažieris ir tiesīgs izmantot normatīvajos aktos noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos. Ministru kabinets nosaka pasažieru kategorijas, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos, kā arī šo atvieglojumu izmantošanas kārtību un apmēru.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošajos noteikumos tiks noteikti vispārīgie noteikumi braukšanas maksas atvieglojumiem Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā. Tiks noteiktas personu kategorijas, kurām ir tiesības saņemt atvieglojumus par sabiedriskā transporta pakalpojumiem, kā arī tiks noteikta braukšanas maksas atvieglojumu piešķiršanas kārtība.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Dotācija no pašvaldības budžeta pārvadātājam, kas saistīta ar zaudējumu kompensēšanu pārvadātājam par pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā saskaņā ar šiem saistošajiem noteikumiem.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

 

5. Informācija par administratīvajām procedūrām
6.Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"43.1pantu, saistošo noteikumu projekts ar paskaidrojuma rakstu 3 dienas pirms domes sēdes tiek publicēts domes mājas lapā, kā arī būs pieejams domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā.

Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 45.pantu saistošie noteikumi tiks publicēti laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", vietējā laikrakstā un pašvaldības mājaslapā internetā.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!