• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par rūpniecības produkcijas izlaidi novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2012., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242412

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrija: Par sociālo garantiju sistēmas pilnveidošanu

Vēl šajā numurā

05.01.2012., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par rūpniecības produkcijas izlaidi novembrī

2011.gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, apstrādes rūpniecības ražošanas apjoms pieauga par 3,2% (pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem). Salīdzinājumā ar 2010.gada novembri nozares ražošanas apjoms ir audzis par 12,1 procentu.

Šāds ražošanas apjoma kāpums mēneša laika ir vērtējams ļoti atzinīgi. Redzams, ka vairāk neka 60% no apstrādes rūpniecībā saražotās produkcijas tiek eksportēta, tas liek secināt, ka pieaugušie riski ārējos tirgos, īpaši eirozonā, pagaidām nav ietekmējuši Latvijas rūpniecības izaugsmi.

Vienlaikus jāatzīmē, ka 2011.gadā pieprasījums pēc Latvijas rūpniecības ražojumiem pakāpeniski ir audzis arī iekšēja tirgū.

2011.gada vienpadsmit mēnešu laikā apstrādes rūpniecības ražošanas apjoms ir kāpis par 11,7%. Lielākais ieguldījums apstrādes nozares izaugsmē bija kokapstrādei un metālu un gatavo metālizstrādājumu ražošanas apakšnozarēm, kurās ražošanas apjoma pieaugums nodrošināja praktiski pusi no visas apstrādes rūpniecības izaugsmes. 2011.gada laikā ievērojams pieauguma temps ir vērojams elektrisko un optisko iekārtu, kā arī transportlīdzekļu ražošanas un mašīnbūves nozarē. Tajā pašā laikā jāatzīmē, ka viena no lielākajām rūpniecības apakšnozarēm – pārtikas rūpniecība – no krīzes radītajām sekām atkopjas lēnāk nekā citas nozares. 2011.gada 11 mēnešos nozares ražošanas apjoms ir pieaudzis tikai par 1%, salīdzinot ar 2010.gada attiecīgo periodu.

Apstrādes rūpniecības attīstība 2012.gadā būs cieši saistīta ar attīstības tendencēm mūsu galvenajās tirdzniecības partnervalstīs. Tāpat nozares pieauguma tempu šogad ietekmēs arī sasniegtais augstais ražošanas līmenis 2011.gadā un spēja palielināt ražošanas jaudas.

 

Ministrijas Ekonomiskās attīstības un darba tirgus prognozēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!