• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par sociālo garantiju sistēmas pilnveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.2012., Nr. 3 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242413

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par 2011.–2012.gada būtiskākajiem darbiem

Vēl šajā numurā

05.01.2012., Nr. 3

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par sociālo garantiju sistēmas pilnveidošanu

Iekšlietu ministrijas izveidotā darba grupa, kas izvērtēja normatīvajos aktos paredzētās sociālās garantijas amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, ir izstrādājusi priekšlikumus sociālo garantiju sistēmas pilnveidošanai.

Darba grupa ir sagatavojusi visaptverošu analītisku ziņojumu par situāciju sociālo garantiju sistēmā, kurā secināts, ka normatīvo aktu regulējumā nav ievēroti līdzvērtīgi nosacījumi starp amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm (piemēram, policistiem, robežsargiem, ugunsdzēsējiem) un karavīriem.

Neraugoties uz to, ka amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm un karavīriem ir līdzīgas prasības attiecībā uz fizisko sagatavotību, veselības stāvokli un psiholoģiskajām īpašībām, karavīriem šobrīd ir augstāks sociālo garantiju nodrošinājums.

Balstoties uz ziņojumā veiktajiem secinājumiem, darba grupa izstrādājusi arī konkrētus priekšlikumus, lai uzlabotu policistu, robežsargu, ugunsdzēsēju un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu sociālās garantijas, piemēram, paredzot palielināt uzturdevas kompensācijas apmēru amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, lai nodrošinātu vienlīdzīgas attieksmes principa ievērošanu, salīdzinot ar karavīriem.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis konceptuāli ir atbalstījis ziņojumā iekļautos secinājumus un priekšlikumus turpmākajai rīcībai.

Plānots, ka līdz 1.martam tiks sagatavots turpmākās rīcības plāns, paredzot konkrētas darbības attiecībā uz katru sociālās garantijas veida uzlabošanu. Rīcības plāns tiks saskaņots ar Iekšlietu ministrijas iestāžu vadītājiem.

 

Ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!