• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Atvērtas pārvaldības partnerību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2012., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242553

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par rūpniecības izaugsmes tempu 2011.gada novembrī

Vēl šajā numurā

10.01.2012., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Atvērtas pārvaldības partnerību

Ārlietu ministrijā 6.janvārī norisinājās pirmā Atvērtas pārvaldības partnerības iniciatīvas darba grupas sanāksme, lai izvērtētu Latvijas prioritātes Atvērtas pārvaldības partnerības iniciatīvas ietvaros un noteiktu turpmāko virzību.

Sanāksmes dalībnieki vienojās par prioritārām vadlīnijām, kas atspoguļo Atvērtas pārvaldības partnerības mērķus un kuru ietvaros tiks izstrādāts Latvijas Nacionālais rīcības plāns.

Izvirzītās prioritātes ietver valsts pakalpojumu sniegšanas kvalitātes uzlabošanu, sabiedrības un nevalstisko organizāciju iesaistīšanu lēmumu pieņemšanas procesā, korupcijas ierobežošanu, kā arī principa open data jeb informācijas un ar to saistīto pakalpojumu sniegšanas sabiedrībai iedzīvināšanu.

Latvijas Nacionālā rīcības plāna izstrādē paredzēts iesaistīt arī katras nozaru ministrijas sociālos partnerus un nevalstiskās organizācijas.

Saskaņā ar Ministru kabineta 13.decembra lēmumu darba grupas vadītājs ir Ārlietu ministrijas 2.Divpusējo attiecību departamenta direktors Rihards Muciņš, tās sastāvā ir pārstāvji no visām Latvijas ministrijām, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja. Sanāksmē piedalījās arī Valsts kancelejas pārstāvji.

Šogad no 16. līdz 18.aprīlim paredzēts otrais Atvērtas pārvaldības partnerības samits, kas risināsies Brazīlijas galvaspilsētā Braziljā. Pirmajā samitā piedalījās Valsts prezidents Andris Bērziņš, un tas notika pagājušā gada septembrī Ņujorkā.

Iesaistoties iniciatīvā, Latvija atzīst par sev saistošiem Atvērtas pārvaldības partnerības mērķus, kas ir labas pārvaldības veicināšana starptautiskā līmenī, tajā skaitā sociālo pakalpojumu pieejamības veicināšana, korupcijas mazināšana, budžeta līdzekļu izlietojuma caurskatāmības nodrošināšana, sabiedriskās un vides drošības uzlabošana, kā arī valsts varas dialoga ar pilsonisko sabiedrību veicināšana.

Iniciatīvu sāka Apvienotā Karaliste, Norvēģija, ASV, Brazīlija, Indonēzija, Meksika, Filipīnas, kā arī Dienvidāfrika. Iniciatīvai šobrīd ir pievienojušās vairāk nekā 50 pasaules valstis, tostarp Lietuva, Igaunija, Zviedrija un Somija.

Ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!