• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par vadlīnijām cilvēku tirdzniecības gadījumu identificēšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2012., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242556

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministrija: Par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecību

Vēl šajā numurā

10.01.2012., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par vadlīnijām cilvēku tirdzniecības gadījumu identificēšanai

Iekšlietu ministrija un Valsts policija sadarbībā ar Valsts darba inspekciju un biedrību “Patvērums “Drošā māja”” ir izstrādājusi cilvēku tirdzniecības gadījumu piespiedu darba nolūkā identificēšanas vadlīnijas, kas var sniegt atbalstu iespējamo cilvēku tirdzniecības gadījumu piespiedu darba nolūkā konstatēšanā un izmeklēšanā.

Darba ekspluatācija jeb piespiedu darbs ir viena no cilvēku tirdzniecības formām, kurā persona tiek piespiesta veikt darbu vai sniegt pakalpojumus pret viņas gribu, lietojot vardarbību, draudus, viltu, kā arī izmantojot personas atkarību no vainīgā vai bezpalīdzības stāvokli.

Lai gan pašlaik Latvijas tiesvedībā atrodas kriminālprocess par nepilngadīgo personu modeļu darba ekspluatāciju Itālijā, šobrīd Latvijā nav konstatēts neviens cilvēku tirdzniecības darba ekspluatācijas nolūkā gadījums, kas atbilstu Krimināllikuma 1541.pantam “Cilvēku tirdzniecība”. Šāda situācija ir skaidrojama ar progresīvo un preventīvo Latvijas krimināltiesisko regulējumu, kuru piemērojot, Valsts policijai ir iespēja apsteigt noziegumu izdarīšanu.

Tomēr, ievērojot piespiedu darba problēmas pieaugošo tendenci globālā mērogā, ir svarīgi nodrošināt problēmas nepārtrauktu risku analīzi, kā arī definēt turpmākās pilnveidošanas iespējas cīņā ar cilvēku tirdzniecības gadījumiem piespiedu darba nolūkā.

Iekšlietu ministrija vadlīnijas ir izsūtījusi visām kompetentajām iestādēm, kuras var būt iesaistītas minētās problēmas risināšanā.

Ar vadlīniju saturu var iepazīties Iekšlietu ministrijas mājaslapā.

Ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!