• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrija: Par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2012., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242557

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Lauksaimnieku konsultatīvās padomes sēdi

Vēl šajā numurā

10.01.2012., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrija: Par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecību

Ar Latvijas Nacionālo bibliotēku saistītus jautājumus, tai skaitā jaunās ēkas nodošanu, bibliotēkas pārcelšanās plānošanu un satura koncepcijas izstrādi, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende ir izvirzījusi par vienu no šā gada prioritātēm.

Apzinoties, ka ir atlicis pēdējais gads bibliotēkas jaunās ēkas būvdarbiem, pēc ministres iniciatīvas pērnā gada nogalē tika sagatavots detalizēts rīcības plāns darbiem, kas katrai no projektā iesaistītajām pusēm, tai skaitā Kultūras ministrijai, būvuzraugam un galvenajam būvuzņēmējam, ir jāveic, lai Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvniecība tiktu pabeigta likumā noteiktajā termiņā – 2012.gada novembrī.

“Rīcības plāns bibliotēkas būvdarbiem 2011.gada 20.decembrī tika apstiprināts LNB projekta uzraudzības padomē, ko vada finanšu ministrs. Savukārt es esmu apņēmusies aktīvi un pastāvīgi sekot līdzi plāna izpildei, jo atkāpes no tā nav pieļaujamas,” norāda kultūras ministre Ž.Jaunzeme-Grende.

4.janvārī Kultūras ministrijā notika ministres ierosinātā sanāksme, kurā piedalījās visas projektā iesaistītās puses – gan ministrijas pārstāvji, gan būvuzraugs “Hill Intternational” un galvenais būvuzņēmējs “Nacionālā būvkompāniju apvienība”, gan projekta sabiedriskais uzraugs – sabiedrība par atklātību “Delna”.

Sanāksmē tika apspriesti arī LNB būvuzrauga norādītie riski saistībā ar būvdarbu tempu un citiem jautājumiem. No galvenā būvuzņēmēja tika saņemts apliecinājums par spēju veikt būvdarbus noteiktajos termiņos un kvalitātē, savukārt būvuzraugs “Hill International” apņēmies kopā ar būvniekiem sagatavot risinājumus problēmu novēršanai. Projekta īstenotāji vienojās par kopīgu mērķi precīzi ievērot LNB projekta uzraudzības padomē apstiprināto darbu plānu.

Sanāksmē Kultūras ministrijā tika apspriesta arī publiskā polemika par būvdarbu cenu indeksāciju. Ž.Jaunzeme-Grende norāda: “Galvenais būvuzņēmējs sanāksmē apliecināja, ka tas turpinās izpildīt līguma nosacījumus par būvdarbu cenu indeksāciju, saskaņā ar kuriem apmaksa par bibliotēkas būvdarbiem tiek veikta atbilstoši faktiskajām cenām tirgū. Kultūras ministrija nav plānojusi atkāpes no šā līguma punkta.”

Vienlaikus Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekts, pēc Nacionālās būvkompāniju apvienības domām, ir uzrādījis problēmu būvniecības nozarē, proti, cik precīzi Centrālās statistikas pārvaldes dati atspoguļo situāciju būvniecības tirgū. Ņemot vērā, ka šī joma ir Ekonomikas ministrijas pārziņā, Kultūras ministrija ir šo jautājumu nosūtījusi Ekonomikas ministrijai izvērtēšanai tās kompetences ietvaros.

Pēc ministres iniciatīvas sanāksmes ar visu Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektā iesaistīto partneru dalību, kurās detalizēti sekos līdzi apstiprinātajam rīcības plānam, turpmāk notiks reizi mēnesī.

Elīna Bīviņa, kultūras ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!