• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas–Ukrainas ekonomiskās sadarbības programmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2012., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242562

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pareizticīgo un vecticībnieku 2011./2012.gada Ziemassvētkos

Vēl šajā numurā

10.01.2012., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas–Ukrainas ekonomiskās sadarbības programmu

Lai padziļinātu divpusējo ekonomisko, rūpniecisko un zinātniski tehnisko sadarbību, tiks sagatavota Latvijas–Ukrainas ekonomiskās sadarbības programma 2012.–2013.gadam, 5.janvārī tikšanās laikā ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Anatoliju Oļeiniku norādīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

“Latvijas un Ukrainas attiecības līdz šim attīstījušās ļoti veiksmīgi, bet divpusējai ekonomiskajai sadarbībai noteikti vēl ir lielas iespējas. Latvijas uzņēmēju interese par Ukrainu vienmēr ir bijusi liela, tāpēc ir jārada labvēlīgi apstākļi, lai padziļinātu sadarbību un sniegtu atbalstu biznesam veiksmīgi virzīties uz priekšu,” uzskata D.Pavļuts.

Latvijas–Ukrainas ekonomiskās sadarbības programma paredzēs darbības virzienus abas puses interesējošās jomās, izvirzot arī prioritāros jautājumus turpmākai sadarbības attīstībai. Latvijas skatījumā savstarpējo ekonomisko sadarbību būtu lietderīgi veicināt mašīnbūves, metālpstrādes, būvniecības, transporta un loģistikas, enerģētikas, pārtikas rūpniecības, ķīmijas rūpniecības, kokapstrādes nozarēs.

Latvijas ārējās tirdzniecības preču apgrozījums ar Ukrainu 2011.gada pirmajos deviņos mēnešos veidoja 163 miljonus ASV dolāru (88 miljonus latu), kas ierindoja Ukrainu 17.vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū. Salīdzinot ar 2010.gada pirmo pusgadu, ārējās tirdzniecības apgrozījums audzis par 96,75% jeb 73 miljoniem ASV dolāru (39,42 miljoniem latu).

Daiga Grūbe, ekonomikas ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!