• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrs: Tiekoties ar pasažieru pārvadātāju asociācijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2012., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242639

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apspriežot Latvijas ārpolitikas prioritātes

Vēl šajā numurā

11.01.2012., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrs: Tiekoties ar pasažieru pārvadātāju asociācijas pārstāvjiem

9.janvārī satiksmes ministrs Aivis Ronis tikās ar Latvijas pasažieru pārvadātāju asociāciju (LPPA), lai pārrunātu nozares aktuālās problēmas saistībā ar būtisku finanšu līdzekļu samazinājumu pasažieru pārvadājumu dotēšanai šajā gadā, kā arī turpmāko rīcību un nozares attīstību.

2012.gada valsts budžetā kompensācija zaudējumu segšanai sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējiem samazināta par 5 miljoniem latu, un, kā atzīst A.Ronis, šis samazinājums ir ļoti nozīmīgs, jo pēdējo četru gadu laikā šo dotāciju apjoms ir samazinājies par 27,9 miljoniem latu. Satiksmes ministrs norādīja, ka turpmāka dotāciju apjoma samazināšana nav pieļaujama.

Tāpat satiksmes ministrs aicināja LPPA kopīgi ar Satiksmes ministriju (SM) un Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) strādāt, lai pārliecinātu Saeimas deputātus veikt izmaiņas Autopārvadājumu likumā, kas ļautu tiesību aktos iestrādātu normas, vērstas pret tiem neregulārajiem pasažieru pārvadātājiem, kuru darbība rada ievērojamus zaudējumus nozarē legāli strādājošiem uzņēmumiem. Provizoriski aprēķini liecina, ka pārvadātāju negūtie ieņēmumi sasniedz aptuveni 1,2 miljonus latu gadā.

SM ar LPS jau ir saskaņojusi vairākus veicamos pasākumus. Viens no tiem ir autoostu sistēmas reorganizācija. Ministru kabinets jau ir apstiprinājis grozījumus noteikumos “Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā”, kas paredz, ka pasažieru apmaiņu apdzīvotās vietās reģionālajos starppilsētu un vietējas nozīmes maršrutos varēs veikt arī ārpus autoostām. Tādējādi pārvadātāju uzņēmumiem palielināsies iespējas izvēlēties lētākus pakalpojumus vai arī atteikties no autoostas pakalpojumu izmantošanas, ja tas nav lietderīgi un rada papildu zaudējumus.

Tāpat paredzēts palielināt braukšanas maksu par 5 līdz 7%, kā arī pārskatīt braukšanas maksas atlaižu sistēmu.

Valsts parāds sabiedriskā transporta sniedzējiem par 2011.gada zaudējumiem un tiesību aktos noteiktā pārvadātāju peļņa uz šo brīdi lēšama 2,35 miljoni latu. Tikšanās laikā LPPA pārstāvji ar satiksmes ministru vienojās, ka šo summu par 2011.gadu plānots izmaksāt no 2012.gada budžetā paredzētajiem līdzekļiem pēc pārvadātāju iepriekšējā gada pārskata apstiprināšanas.

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!