• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apspriežot Latvijas ārpolitikas prioritātes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.01.2012., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242640

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.01.2012., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apspriežot Latvijas ārpolitikas prioritātes


Lai aktualizētu Latvijas šāgada ārpolitikas prioritātes, kā arī vienotos par kopīgu amatpersonu pozīciju būtiskākajos ārpolitikas jautājumos, Valsts prezidents Andris Bērziņš (attēlā centrā) pirmdien, 9.janvārī, uz sarunu Rīgas pilī bija aicinājis (attēlā no kreisās) Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu, Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču
Foto: VPK

 

9.janvārī Valsts prezidents Andris Bērziņš, tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, aktualizēja šā gada Latvijas ārpolitiskās prioritātes, kā arī saskaņoja vienotu un kopīgu amatpersonu pozīciju būtiskos ārpolitiskas jautājumos, kas gaidāmi šajā gadā.

Ārlietu ministrs klātesošos informēja par šā gada galvenajām Latvijas ārpolitikas prioritātēm, proti, ir jāaktivizē darbs Eiropas Savienības ietvaros, lai stiprinātu Latvijas pozīciju Eiropas Savienības daudzgadu budžeta un fiskālās disciplīnas jautājumos; Latvijas nostāja gaidāmajā NATO valstu samitā Čikāgā un jautājumi, kas skar drošības politiku; darbs pie Latvijas paustās nostājas Latvijai nozīmīgos reģionālajos infrastruktūras projektos.

Visas puses bija vienisprātis, ka ir nepieciešama vienota un koordinēta rīcība, lai, tiekoties ar Eiropas Savienības valstu un Eiropas Savienības institūciju amatpersonām, notiktu efektīvs darbs pie jautājumiem, kas skar gan kohēzijas finansējumu, gan arī lauksaimniecības politikas finansējumu nākamajā daudzgadu budžetā. Valsts prezidents A.Bērziņš uzsvēra, ka ir sekmīgi jāapgūst jau esošie Eiropas Savienības līdzekļi, lai pretendētu uz kohēzijas fonda līdzekļiem daudzgadu budžeta ietvaros.

Tāpat amatpersonas pārrunāja gaidāmās ārpolitikas debates Saeimā, kas norisināsies janvāra beigās. Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvijas interesēs ir būt starp tām valstīm, kas ir aktīvas Eiropas Savienības dalībnieces. Īpašu uzmanību A.Bērziņš pievērsa nepieciešamībai Saeimā skatāmajiem likumprojektiem par fiskālo atbildību un grozījumiem Lisabonas līgumā, lai spēkā varētu stāties likumdošana par eirozonas stabilizāciju.

Saeimas priekšsēdētāja klātesošos informēja par Lisabonas līguma 136.panta ratifikācijas gaitu, kas Saeimā tiks skatīts pavasarī. Amatpersonas apsprieda arī Latvijas pozīciju par iespējamo jauno Eiropas Savienības 26 valstu līgumu.

Šāda valsts augstāko amatpersonu tikšanās ir tradicionāla, tā norisinās vairākas reizes gadā, lai pārrunātu aktuālos ārlietu jautājumus un saskaņotu viedokļus.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!