• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tautas nobalsošanas jautājuma papildināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.2012., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patēriņa cenu līmeni decembrī

Vēl šajā numurā

12.01.2012., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tautas nobalsošanas jautājuma papildināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 10.janvārī vienbalsīgi nolēma papildināt tautas nobalsošanas jautājumu, iekļaujot tajā paskaidrojošo daļu. Tādējādi tautas nobalsošanas jautājums būs “Vai jūs esat par likumprojekta “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” pieņemšanu, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu?”. Iespējamie atbilžu varianti būs “Par” un “Pret”.

Tautas nobalsošanas zīmē tiks iekļauta arī cita informācija – tautas nobalsošanas dienas datums un paskaidrojumi, kā izdarīt atzīmi tautas nobalsošanas zīmē un kādā gadījumā tautas nobalsošanas zīme ir nederīga.

Centrālā vēlēšanu komisija 10.janvārī vienojās izgatavot arī divus informatīvos plakātus, ko izvietot vēlēšanu kabīnēs un nodalījumos. Plakātos paredzēts informēt par tautas nobalsošanai nodotajiem Satversmes grozījumiem, kā arī atgādināt par to, kā izdarīt atzīmi tautas nobalsošanas zīmē.

Tāpat tika nolemts sagatavot divus informatīvos klipus televīzijai, kuru mērķis būs iepazīstināt ar tautas nobalsošanas jautājumu un informēt par kārtību, kā pieteikt balsošanu vēlētāju atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri nevarēs nokļūt vēlēšanu iecirknī veselības stāvokļa dēļ.

Centrālās vēlēšanu komisijas sēdē tika apstiprināti arī vēlēšanu iecirkņi, kuros varēs balsot pa pastu ārvalstīs. Vēlētāji ārvalstīs pieteikumus pasta balsošanai varēs iesniegt 21 Latvijas Republikas diplomātiskajā un konsulārajā pārstāvniecībā līdz šā gada 4.februārim.

Tautas nobalsošana par likumprojekta “Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē” pieņemšanu notiks 18.februārī. Tiesības piedalīties tautas nobalsošanā ir visiem balsstiesīgajiem Latvijas pilsoņiem, sākot no 18 gadu vecuma.

Tautas nobalsošanā par grozījumiem Satversmē nav līdzdalības sliekšņa, un grozījumi Satversmē stājas spēkā, ja to pieņemšanu atbalsta vismaz puse no visiem balsstiesīgajiem pilsoņiem.

Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!