• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par Enerģētikas stratēģiju 2030. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2012., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242736

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par Latvijas ārējo tirdzniecību

Vēl šajā numurā

13.01.2012., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par Enerģētikas stratēģiju 2030

Ekonomikas ministrija izveidojusi diskusiju vietni internetā, aicinot ikvienu, kam rūp Latvijas enerģētikas politikas attīstība, dot savu ieguldījumu Latvijas ilgtermiņa enerģētikas politikas veidošanā, dalīties savā redzējumā, komentēt, uzslavēt un konstruktīvi kritizēt ministrijas izstrādāto Enerģētikas stratēģijas 2030 projektu.

“Enerģētikas stratēģija 2030 Latvijas nākotnei ir viens no stratēģiski svarīgākajiem dokumentiem. Stratēģija noteiks ilgtermiņa virzienu, kādā dosimies gan energoapgādes drošībā, konkurētspējā, energoefektivitātē un arī zaļās enerģijas lietošanā. Zinot, ka šajos jautājumos mums priekšā vēl ir vairākas svarīgas izšķiršanās, jārada atklāts, strukturēts dialogs ar visām iesaistītajām pusēm – nozari, uzņēmējiem, iedzīvotājiem un arī zinātniekiem, ko Ekonomikas ministrija ir apņēmusies darīt. Interneta diskusiju platforma kāda dokumenta publiskai apspriešanai ir vēl nebijis projekts Latvijas valsts pārvaldē, ko ceram novērtēs un izmantos maksimāli plašs interesentu loks, sniedzot savu ieguldījumu Latvijas enerģētikas politikā,” uzsver ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Pēdējo pusgadu Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departaments ir strādājis pie Enerģētikas stratēģijas 2030 projekta. Enerģētikas politiku turpmākajiem 20 gadiem plānots balstīt uz četriem galvenajiem stūrakmeņiem – energoapgādes drošību, enerģijas konkurētspēju, efektīvu atjaunojamo energoresursu izmantošanu un energoefektivitātes palielināšanu.

Lai izveidotu platformu auglīgām un rezultatīvām diskusijām, Ekonomikas ministrija izveidojusi interneta vietni, kurā publicēts Enerģētikas stratēģijas 2030 projekts. Šajā vietnē ikviens interesents aicināts līdz 31.janvārim iesaistīties stratēģijas uzlabošanā un tapšanā, nākot klajā ar savu viedokli, komentāriem un skatījumu par Latvijā īstenojamo enerģētikas politiku. Lai atvieglotu apjomīgā dokumenta uztveršanu un komentēšanu, Stratēģijas projekts ir sadalīts atsevišķās sadaļās, kurās iedzīvotāji aicināti paust savu viedokli katras sadaļas “Diskusiju forumā”. Lai pievienotu savu komentāru, iedzīvotajiem jāreģistrējas portālā, izmantojot izvēlni “Izveidot jaunu lietotāju”.

25.janvārī Rīgā tiks rīkots plašs diskusiju forums “Latvijas enerģētikas politikas stratēģija 2030.gadam”, pieaicinot plašu ekspertu loku un rosinot profesionālu viedokļu apmaiņu par dažādiem enerģētikas politikas jautājumiem.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!