• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules Bankas pārstāvja vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2012., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242742

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Kristaps Zakulis

Vēl šajā numurā

13.01.2012., Nr. 8

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules Bankas pārstāvja vizīti Latvijā


Vakar, 12.janvārī, Latvijā uzturējās Pasaules Bankas Polijas un Baltijas valstu biroja vadītājs Havjērs Deviktors, kurš, tiekoties ar Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski
(attēlā), pārrunāja Eiropas un globālās ekonomikas attīstības tendences un to ietekmi uz Baltijas valstu reģionu. Tāpat tika apspriesta Latvijas uzņēmējdarbības vides konkurētspēja un iespējas to uzlabot, kā arī Latvijas rezultāti Pasaules Bankas veiktajā pētījumā “Doing Business 2012”. Kā vēstīts iepriekš, saskaņā ar pētījumu Latvija ir ierindota starp tām valstīm, kurās veiktās reformas ir atvieglojušas uzņēmējdarbības veikšanu. Savukārt ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts ar Pasaules Bankas pārstāvi vienojās par pieredzes apmaiņu industriālās politikas izstrādei Latvijā (skat. zemāk)
Foto: Toms Norde, Valsts kanceleja

 

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts tikšanās laikā ar Pasaules Bankas (PB) Polijas un Baltijas valstu biroja vadītāju Havjēru Deviktoru vienojās par pieredzes apmaiņu industriālās politikas izstrādei Latvijā.

“Moderna, 21.gadsimtam atbilstoša industriālā politika ir veids, kā mērķtiecīgi un koordinēti varam radīt stabilu pamatu Latvijas ekonomikas attīstībai, veicināt inovācijas, radīt augstāku pievienoto vērtību, celt produktivitāti un radīt labāk apmaksātas darba vietas. Lai tas viss veiksmīgi notiktu, Latvijai ir svarīgi uzzināt arī citu valstu pieredzi, lai no tās smeltos labākās un piemērotākās idejas, kā arī proaktīvi apzinātu riskus,” pēc tikšanās uzsvēra D.Pavļuts.

Latviju interesē PB iestrādes un līdzšinējā pieredze industriālās politikas izstrādē, ieviešanā, kā arī konkurētspējas novērtēšanā. H.Deviktors apliecināja, ka PB ir gatava sadarboties šajos jautājumos.

Ekonomikas ministrs H.Deviktoram pateicās arī par PB atbalstu Latvijai uzņēmējdarbības vides šķēršļu samazināšanā. PB 1999.gadā palīdzēja Latvijai sagatavot pirmo uzņēmējdarbības vides novērtējumu, pēc kura tapa pirmais pasākumu plāns uzņēmējdarbības vides uzlabošanai. Pateicoties arī PB sistemātiskam atbalstam, Latvija spējusi Doing Business indikatorā sasniegt esošo līmeni – 21.vietu.

Daiga Grūbe, ekonomikas ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!