• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.2012., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242821

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES transporta lietu komisāra darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

17.01.2012., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Ārvalstu investoru padomes pārstāvjiem

13.janvārī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis sarunā ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) pārstāvjiem aktualizēja jautājumu par efektivitātes un motivācijas celšanu publiskajā sektorā. Šī būs viena no četrām būtiskākajām tēmām ikgadējā valdības un ārvalstu investoru pārstāvju tikšanās laikā, kas notiks maija trešajā ceturksnī.

Ārvalstu investoru padomes valdes priekšsēdētājs Ahmeds Šarks uzsvēra: “Publiskais sektors Latvijā ir nozīmīgs darba devējs, un šajā jomā aktuāls ir jautājums par darbinieku efektivitātes celšanu. Lai to panāktu, ir jāiegulda cilvēkresursos un jāveido uz darba kvalitātes novērtēšanu balstīta atalgojuma sistēma.”

V.Dombrovskis norādīja, ka šobrīd ir sākta diskusija par atalgojuma sistēmas izveidi, kas balstīta uz rezultātiem. Jāizstrādā vienoti kritēriji, lai atalgojuma sistēma būtu vērsta uz rezultātiem ar mērķi veidot mazu, efektīvu un motivētu valsts pārvaldi.

Valdības un ĀIPL sadarbības memorandā, ko paredzēts apspriest maija beigās, tiks ietvertas sadaļas par atjaunojamo energoresursu attīstību, Latvijas tiesu sistēmas efektivitātes uzlabošanu, ieviešot jaunākās tehnoloģijas un paātrinātas procedūras lietu izmeklēšanā, kā arī valsts pārvaldes uzņēmumu konkurētspējas uzlabošanu.

Sarunas laikā A.Šarks pozitīvi novērtēja ārvalstu investoru sadarbību ar Latvijas Finanšu un Ekonomikas ministriju, kā arī pauda nostāju, ka pēdējo gadu laikā Latvijā panākts ievērojams progress uzņēmējdarbības vides uzlabošanā un normatīvās bāzes sakārtošanā.

Zanda Šadre, Ministru kabineta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!