• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas kļūšanu par Āfrikas Savienības novērotājvalsti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.2012., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242822

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Saeimā pārstāvētajām partijām

Vēl šajā numurā

17.01.2012., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas kļūšanu par Āfrikas Savienības novērotājvalsti

12.janvārī Latvija oficiāli kļuva par novērotājvalsti Āfrikas Savienībā. Latvijas ārlietu ministra vēstuli Āfrikas Savienības Komisijas priekšsēdētājam Žanam Pingam Etiopijas galvpaspilsētā Adisabebā, kurā atrodas Āfrikas Savienības galvenā mītne, iesniedza Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Ēģiptes Arābu Republikā Māris Selga.

Novērotājvalsts statusa iegūšana apliecina Latvijas vēlmi paplašināt sadarbību ar Āfrikas kontinenta valstīm. Šis statuss dos iespēju paplašināt redzējumu par Āfriku, sniegt lielāku atbalstu Latvijas uzņēmējiem, kuri vēlas darboties Āfrikas Savienības dalībvalstīs, kā arī dalīties pieredzē par sadarbības attīstīšanu, tai skaitā par reģionālās integrācijas nozīmi, kur Latvija varētu dalīties savā veiksmīgajā pieredzē sadarbībā Baltijas jūras reģionā.

Āfrikas Savienībā ir piecdesmit trīs dalībvalstis. Tā dibināta 2001.gadā kā Apvienotās Āfrikas Ekonomiskās kopienas un Āfrikas Vienotības organizācijas pēctece. Savienības mērķis ir nodrošināt cilvēktiesību ievērošanu Āfrikas kontinentā, veicināt demokrātisku valstu iekārtu dibināšanu un ilgtspējīgas ekonomikas attīstību. Īpašu uzmanību Āfrikas Savienība pievērš iekšējo konfliktu risināšanai un novēršanai, kā arī kopīga tirgus izveidei un Āfrikas kontinenta valstu ekonomikas attīstībai.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!