• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ideju rīkot pilsoņu debates par integrāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2012., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242885

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.01.2012., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ideju rīkot pilsoņu debates par integrāciju

Valsts prezidents Andris Bērziņš atbalsta Sabiedriskās politikas centra "Providus" iniciatīvu organizēt pilsoņu debates par integrāciju, iesaistot tajās pēc nejaušas atlases ielūgtus dalībniekus – Latvijas pilsoņus un nepilsoņus, dažādu tautību pārstāvjus, visu reģionu iedzīvotājus no dažādām vecuma grupām un profesijām.

"Šobrīd atsevišķas politiķu grupas ar mediju starpniecību cenšas padarīt referenduma tematu par nozīmīgāko Latvijas notikumu šajā gadā. Nevaru un nevēlos šādam uzstādījumam piekrist, jo referendums ir apzināti eskalēts notikums, kura iznākums neatrisinās nevienu no Latvijas sabiedrībai nozīmīgiem jautājumiem. Ja vēlamies dzīvot savstarpējas tolerances un cieņas gaisotnē, kur provokatīvām sabiedrības šķelšanas idejām nav vietas, mums visiem kopā jārod risinājumi sadzīvošanai. Tādēļ ar patiesu interesi atbalstīšu un arī pats personīgi piedalīšos debatēs par integrāciju," pēc iepazīšanās ar debašu organizēšanas ideju, metodoloģiju un norises plānu atzīst Valsts prezidents.

Plānots, ka debates notiks 25. un 26.februārī un Valsts prezidents Andris Bērziņš piedalīsies to noslēguma daļā, kad tiks prezentēti debašu rezultāti, izstrādātie priekšlikumi un sāksies diskusija ar politiķiem par to, kā politiķi rīkosies, lai izstrādātos priekšlikumus ieviestu dzīvē. Valsts prezidents saņems ziņojumu, kurā apkopoti debašu rezultāti un konkrēti priekšlikumi, kam piekrituši visi debašu dalībnieki. Šāds ziņojums vienlaikus būs pamats arī Valsts prezidenta turpmākajām iniciatīvām sabiedrības saliedēšanas veicināšanai un konkrētai rīcībai šā mērķa vārdā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!