• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.2012., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/242947

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

19.01.2012., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā

Naturalizācijas kārtībā pērn Latvijas pilsonībā uzņemtas 2467 personas, kas ir par aptuveni 5 procentiem vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) apkopotā statistika. Kopumā gada laikā PMLP nodaļās naturalizācijas iesniegumu iesniegusi 2771 persona. Lielākā interese par Latvijas pilsonības iegūšanu ir novērojama Rīgā, kur saņemta vairāk nekā puse jeb 1726 no visiem iesniegumiem, savukārt ārpus Rīgas par naturalizācijas procesu lielāka interese ir bijusi Liepājā (218), Daugavpilī (174), Jelgavā (158) un Jūrmalā (83). No lielajām Latvijas pilsētām viszemākā nepilsoņu aktivitāte ir novērojama Alūksnē un Valkā, kur pērn nav saņemts neviens naturalizācijas pieteikums.

Kā norāda PMLP Naturalizācijas pārvaldes vadītājs Igors Gorbunovs, naturalizācijas temps pēdējo piecu gadu laikā Latvijā ir nemainīgs un nav ne krasu iesniegumu skaita kāpumu, nedz arī kritumu. Pērn pilsonības pretendentiem nedaudz ir sarucis naturalizācijas procesa ilgums, kas izskaidrojams gan ar veiktajiem uzlabojumiem dokumentu pieņemšanas un izskatīšanas procesā, gan arī ar to, ka nedaudz uzlabojušās Latvijas pilsonības pretendentu zināšanas un sagatavotība eksāmeniem, tādēļ retāk ir bijusi nepieciešamība atkārtoti kārtot pārbaudījumus.

Kopumā kopš 1995.gada, kad Latvijā tika sākta nepilsoņu naturalizācija, Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā ir uzņemtas 137 673 personas, tai skaitā 14 046 nepilngadīgi bērni.

Lai kļūtu par Latvijas pilsoni naturalizācijas kārtībā, personai ir jāvēršas jebkurā PMLP teritoriālajā nodaļā neatkarīgi no savas dzīvesvietas.

Andrejs Rjabcevs, PMLP sabiedrisko attiecību vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!