• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par gatavošanos NATO ģenerālsekretāra vizītei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2012., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.01.2012., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par gatavošanos NATO ģenerālsekretāra vizītei

Valsts prezidents Andris Bērziņš 19.janvārī tikās ar Latvijas Republikas vēstnieku NATO Māri Riekstiņu, lai pārrunātu NATO ģenerālsekretāra Andersa Foga Rasmusena šodienas, 20.janvāra, vizītes galvenos jautājumus. Sarunas laikā lika apspriesta Latvijas dalība misijā Afganistānā. Tika uzsvērts, ka atbildības nodošanai par drošības uzturēšanu Afganistānā no starptautiskajiem spēkiem Afganistānas armijai jānotiek saskaņā ar plānu līdz 2014.gada beigām un tai jābūt koordinētai. Šim procesam jānotiek, piedaloties visām iesaistītajām valstīm un veicot to pēc iespējas saskaņoti.

Amatpersonas uzsvēra arī Latvijas turpmāko ieinteresētību Ziemeļu apgādes ceļā izmantošanā tranzīta nemilitāro kravu nogādāšanai Afganistānā. Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija ar savu līdzšinējo dalību šajā projektā ir pierādīju savu ostu un dzelzceļa iespējas šādu tranzītkravu nogādāšanā.

Valsts prezidents ar NATO ģenerālsekretāru plāno pārrunāt gan NATO ISAF Afganistānas misijas turpmāko gaitu, gan arī NATO virzību uz gudrās aizsardzības principiem, kuras ietvaros jāskata arī NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšana. Latvijas interesēs ir panākt gaisa telpas patrulēšanas turpināšanu arī tālākā nākotnē.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!