• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Tiekoties ar zemessargiem Dobelē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2012., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimai – par grozījumiem Valsts robežas likumā

Vēl šajā numurā

24.01.2012., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Tiekoties ar zemessargiem Dobelē

19.janvārī aizsardzības ministrs Artis Pabriks apmeklēja Zemessardzes 51.kājnieku bataljonu Dobelē un norādīja, ka disciplīna Zemessardzes vienībās jāstiprina, jo atsevišķi negadījumi spēj atstāt milzīgu ietekmi uz organizācijas prestižu un noēnot daudzus pozitīvus darbus, ko Zemessardze ikdienā veic.

Bataljona komandieris pulkvežleitnants Ansis Strazdiņš informēja, ka disciplīnas jautājumiem pēc Ādažu negadījuma ir pievērsta pastiprināta uzmanība un šis notikums ir pārrunāts zemessargu un jaunsargu vidū. Zemessargi apzinās, ka disciplīnas ievērošana militārās vienībās ir īpaši būtiska, jo saistīta ar paaugstinātu bīstamību, taču liela nozīme ir katra indivīda attieksmei.

Vizītes laikā Zemessardzes vadība ministru iepazīstināja ar zemessargu apmācības procesu, pieejamo infrastruktūru un transportlīdzekļiem. Kā lielākos izaicinājumus bataljona vadība minēja infrastruktūras uzlabošanu, jaunākā komandējošā sastāva komandieru trūkumu, novecojušo autoparku. Zemessardzes vadība pozitīvi novērtēja sadarbību ar novadu pašvaldībām, Pašvaldības policiju, Valsts policiju, kā arī uzsākto apmācību Valsts policijas koledžā, lai zemessargi varētu pilnvērtīgāk palīdzēt policistiem pazudušo personu meklēšanā un sabiedriskās kārtības nodrošināšanā. Arī Valsts policijas pārstāvis R.Karlsons pateicās bataljona zemessargiem, kas sniedz nozīmīgu atbalstu gadījumos, kad policijas resursi ir nepietiekami.

A.Pabriks tikās arī ar Dobeles novada domes priekšsēdētāju Andreju Spridzānu, pārrunāja Dobeles novada pašvaldības sadarbību ar Zemessardzi, novada ekonomisko attīstību krīzes laikā un šobrīd, kā arī citas aktualitātes.

Dobeles Valsts ģimnāzijā ministrs skolēniem atgādināja par Barikāžu notikumiem 1991.gadā, norādot, ka, pateicoties tautas drosmei šajā laikā, mēs varam baudīt tās iespējas un brīvības, kas mums ir pašreiz. Tāpat ministrs informēja par Latvijas ieguvumiem no dalības starptautiskajās organizācijās un Latvijas iespējām ietekmēt tajās pieņemtos lēmumus.

Inga Saleniece, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!