• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Republikas starptautiskie līgumi" - iznākusi 2.a un 2.b burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1999., Nr. 151/154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums devies priekšmetu rādītājs a (alfa)

Vēl šajā numurā

13.05.1999., Nr. 151/154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Republikas starptautiskie līgumi" — iznākusi 2.a un 2.b burtnīca

"Latvijas Vēstneša" apgādā 1999.gada otrā starptautisko līgumu burtnīca ir iznākusi divās daļās: 2.a — latviešu valodā, 2.b — angļu valodā. Tajā lasāms 1998.gada 18.jūnijā Ankarā parakstītais un šā gada 4.martā Saeimā ratificētais Latvijas Republikas un Turcijas Republikas brīvās tirdzniecības līgums.

Latvija un Turcija ir noslēgušas šo līgumu, apliecinot savu nolūku aktīvi piedalīties Eiropas ekonomiskās integrācijas procesos, kā arī vēloties sekmēt abu valstu harmonisku tirdzniecības attīstību, paplašināt un daudzveidot savstarpējo sadarbību un pakāpeniski likvidēt visus šķēršļus tirdzniecībai saskaņā ar šī Līguma noteikumiem. Abas līgumslēdzējas puses, stājoties spēkā šim līgumam, izveido brīvās tirdzniecības teritorijas atbilstoši līguma noteikumiem un saskaņā ar GATT 1994 un Pasaules tirdzniecības organizācijas līgumu. Tirdzniecisko darījumu veikšanai, kas regulēti līgumā, ievedot preces Latvijā, preču klasifikācijā tiek piemērota Latvijas kombinētā nomenklatūra, ievedot preces Turcijā, — Turcijas muitas tarifi. Līgumslēdzēju pušu izstrādājumiem noteiktais pamatnodoklis, uz kuru attiecas visi līgumā paredzētie samazinājumi, atbilst vislielākās labvēlības režīma nodoklim. Līguma 13.pantā paredzēts, ka puses tieksies paplašināt šī Līguma darbības jomu, attiecinot to uz tiesībām vienai pusei dibināt uzņēmumus otras puses valstī un liberalizēt firmu pakalpojumu sniegšanu otras puses pakalpojumu patērētājiem.

Līguma neatņemama sastāvdaļa ir tā trīs protokoli un četri pielikumi. Tajos noteikta līguma darbības joma, preču izcelsmes noteikumi, tajā skaitā apstrādes vai pārstrādes operācijas, kas veicamas ar neizcelsmes materiāliem, lai ražotā produkcija iegūtu izcelsmes statusu, paredzēta muitas nodokļu piemērošanas kārtība, kā arī importa un eksporta kvantitatīvi ierobežojumi.

Starptautisko līgumu 2.burtnīcu var nopirkt "Latvijas Vēstneša" preses namiņā Bruņinieku un K.Barona ielas skvērā vai laikraksta redakcijā Bruņinieku ielā 36. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!