• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2012., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par stingrāku kontroles ieviešanu biocīdiem

Vēl šajā numurā

26.01.2012., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks

24.janvārī Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja aizklātā balsojumā par Eiropas Padomes (EP) cilvēktiesību komisāru ievēlēja Latvijas valsts izvirzīto kandidātu Nilu Muižnieku.

“Šis mūsu valstij ir milzīgs panākums, jo pirmo reizi tik augstā amatā starptautiskā organizācijā ir ievēlēts Latvijas virzīts kandidāts. No sirds apsveicu Nilu Muižnieku,” uzzinot par N.Muižnieka ievēlēšanu, uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. “Šāds panākums bija iespējams, pateicoties visu iesaistīto Latvijas institūciju vienprātīgam, koordinētam un mērķtiecīgam darbam. Īpaši par šo vēlos personīgi pateikties Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai, Latvijas vēstniecei Eiropas Padomē Aigai Liepiņai un pārstāvniecības darbiniekiem, Latvijas delegācijai EP Parlamentārajā asamblejā, Saeimas Ārlietu komisijai, Saeimas Eiropas lietu komisijai, Ārlietu ministrijas kolektīvam, visiem, kas ar savu profesionālo māku, zināšanām un ieguldīto enerģiju panāca, lai Latvijas kandidāts tiktu ievēlēts augstajā EP cilvēktiesību komisāra amatā,” norādīja ārlietu ministrs.

Latvijas izvirzītais kandidāts N.Muižnieks saņēma 120 balsis. Kandidāts no Nīderlandes Franss Timmermans saņēma 92, bet kandidāts no Beļģijas Pjērs Īvs Monets – 27 balsis.

Jaunais EP cilvēktiesību komisārs ir ievēlēts uz sešu gadu termiņu un amatā stāsies 2012.gada 1.aprīlī, nomainot esošo komisāru Tomasu Hammarbergu.

EP cilvēktiesību komisāra uzdevums ir veicināt informētību un zināšanas par EP cilvēktiesību instrumentos nostiprinātajām cilvēktiesību normām un cieņu pret tām, nedublējot EP uzraudzības mehānismu darbu.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Foto: Boriss Koļesņikovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!