• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par ES finansējuma ieguldīšanu lauku attīstībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2012., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243292

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Armēnijas ārlietu ministra darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

26.01.2012., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par ES finansējuma ieguldīšanu lauku attīstībā

25.janvārī Zemkopības ministrijā Lauksaimnieku nevalstisko organizāciju konsultatīvajā padomē tika izvērtēta Lauku attīstības programmas (LAP) pasākuma “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai” īstenošanas gaita. Lai veicinātu šā pasākuma attīstību un efektīvāku ES atbalsta līdzekļu ieguldīšanu lauku attīstībā, sēdē nolemts mazajiem projektiem ar attiecināmo izmaksu summu līdz 35 000 latu atvieglot atbalsta saņemšanas nosacījumus, palielinot atbalsta intensitāti no 60 uz 70 procentiem no attiecināmo izmaksu apjoma un atceļot prasību pierādīt finanšu līdzekļu esamību, kā arī projekta iesniegumā norādot tikai naudas plūsmu. Ja projekts tiks apstiprināts, pēc diviem līdz trim gadiem tā realizētājam ir jāsasniedz projektā plānotie rezultāti – gada apgrozījumam jābūt vismaz 20 procentu apmērā no investīciju apjoma. Līdz 2013.gada beigām pasākumā “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai” pieejami 23,6 miljoni lati. Pasākumā “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai” 2012.gadā paredzēts izsludināt divas pieteikšanās kārtas.

Lauksaimnieku nevalstisko organizāciju konsultatīvajā padomē nolemts arī veikt finansējuma pārdali LAP 1.ass ietvaros, pārdalot 1 miljonu latu no pasākuma “Atbalsts daļēji naturālajām saimniecībām” uz pasākumu “Atbalsts jaunajiem lauksaimniekiem”, lai 2012.gadā šajā pasākumā būtu iespējams izsludināt vēl vienu kārtu. Tā kā pasākumā “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana” ir finansējuma iztrūkums gandrīz 2,5 miljonu latu apmērā, nolemts pārdalīt finansējumu no pasākumiem “Priekšlaicīgā pensionēšanās”, “Standartu sasniegšana”, “Ražotāju grupas”, kuru īstenošana ir noslēgusies un izveidojies finanšu atlikums.

Ministrijas Preses un
sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!