• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas eksporta iespējām Persijas līča valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2012., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243360

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par Latgales sociāli ekonomiskās situācijas risinājumiem

Vēl šajā numurā

27.01.2012., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas eksporta iespējām Persijas līča valstīs

25.janvārī Ārlietu ministrijā diskusijā “Latvijas eksporta iespējas Persijas līča (Līča) valstīs (Apvienotie Arābu Emirāti, Katara un Kuveita)” Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis aicināja uzņēmējus paplašināt sadarbību ar Līča valstīm.

Apaļā galda diskusijā piedalījās Latvijas vēstnieks Kuveitā Ilgvars Kļava, Kuveitas vēstnieks Latvijā Musāids Alhārūns un videokonferences režīmā arī Latvijas vēstnieks Apvienotajos Arābu Emirātos Māris Selga, kuri informēja par attiecīgo valstu tirgu raksturīgākajām iezīmēm un eksporta iespējām tajās.

Atbalstot Latvijas eksportētāju centienus apgūt Līča valstu tirgu, Latvijas vēstnieks Kuveitā I.Kļava norādīja, ka “uzņēmējiem, kas nopietni nolēmuši izvērst savu darbību Līča valstīs, svarīgi nodrošināt sava pārstāvja klātbūtni reģionā”.

Informējot par eksporta iespējām uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Latvijas vēstnieks M.Selga uzsvēra, ka “Latvijas uzņēmējiem ir aktīvāk jāizmanto tirdzniecības kameras sniegtais atbalsts”.

Diskusijā tika sniegta prezentācija par Latvijas ekonomisko sadarbību ar Kataru un savā līdzšinējā sadarbības pieredzē ar Līča valstīm dalījās SIA “Evopipes” eksporta vadītājs Māris Melderis.

Kuveitas vēstnieks Latvijā M.Alhārūns iedrošināja Latvijas uzņēmējus attīstīt sadarbību ar Kuveitu, akcentējot, ka ir svarīgi apmeklēt šo valsti, lai dibinātu tiešos kontaktus ar attiecīgo nozaru pārstāvjiem.

Apaļā galda diskusiju rīkoja Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru. Šogad šī bija pirmā diskusija apaļā galda diskusija cikla “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem” ietvaros.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!