• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vērtējumu OECD Valstu riska klasifikācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2012., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243434

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par veselības ministres darba vizīti Kopenhāgenā

Vēl šajā numurā

31.01.2012., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vērtējumu OECD Valstu riska klasifikācijā

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Valstu riska klasifikācijas ekspertu darba grupa savā 25. un 26.janvāra sanāksmē Parīzē pārskatīja vairāku valstu Valstu riska klasifikācijas kategorijas, tostarp arī Latvijai. Šī klasifikācijas kategorija Latvijai tika paaugstināta par vienu pakāpi – uz "4", tādējādi vēlreiz apliecinot, ka Latvijas paveiktais ekonomikas un finanšu situācijas stabilizācijā tiek atzinīgi novērtēts starptautiskajā vidē.

OECD Valstu riska klasifikācija sniedz vērtējumu par valsts spēju apkalpot savu ārējo parādu. Pavisam klasifikācijā ir astoņas kategorijas, kur "0" ir augstākais, bet "7" – zemākais rādītājs. Valstu riska klasifikācija tiek veidota kopš 1999.gada un tiek pārskatīta vienu reizi gadā. Vērtējums tiek balstīts uz neatkarīgu ekspertīzi tehniskā līmenī, kur tiek ņemti vērā dažādi ekonometriskie rādītāji, piemēram, ekonomikas un finanšu reālie kritēriji, laba fiskālā politika, ilglaicīga izaugsme un citi. Izvērtēšanas procesa ietvaros Latvija saviem starptautiskajiem partneriem sniedza informāciju par Latvijas ekonomisko situāciju, uzsverot makroekonomisko statistikas datu pozitīvās tendences.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!