• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomiskās sadarbības veicināšanu ar ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2012., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243438

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par etniskās saliedētības veicināšanu

Vēl šajā numurā

31.01.2012., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomiskās sadarbības veicināšanu ar ASV

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inga Bite 17.janvārī tikās ar Amerikas Savienoto Valstu vēstnieci Latvijā Džūditu Gārberi. Tikšanās laikā pārrunāti abu valstu parlamentārie kontakti un iespējas veicināt ekonomisko sadarbību.

Sarunas gaitā puses atzinīgi vērtēja Latvijas un ASV sadarbību Ziemeļu trans­porta koridora darbībā, pa kuru uz Afganistānu caur Rīgas ostu tiek transportētas ASV nemilitārās kravas. Vēstniece atzina, ka šis ir viens no pēdējā laika labākajiem abu valstu ekonomiskās sadarbības piemēriem.

Savukārt I.Bite apliecināja Latvijas ieinteresētību nodrošināt ASV nemilitāro kravu tranzītu arī virzienā no Afganistānas. Dž.Gārbere pauda viedokli, ka tas, vai tiks uzsākta kravu transportēšana arī otrā virzienā, būs atkarīgs no tā, cik ekonomiski izdevīgu piedāvājumu sniegs Latvijas uzņēmēji. Tomēr Latvijai ir labas izredzes, jo Rīgai kā tranzīta centram ASV ir laba reputācija, atzina vēstniece. Pārrunājot sadarbību enerģētikas sektorā, Dž.Gārbere apliecināja ASV ieinteresētību sadarbībā zaļās enerģijas attīstīšanā.

Sarunas laikā puses akcentēja parlamentāro kontaktu nozīmību abu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā. Saeimas priekšsēdētājas biedre darīja zināmu, ka deputātu grupā sadarbībai ar ASV parlamentu šajā Saeimas sasaukumā strādā 29 deputāti un to vada Ojārs Kalniņš, pašreizējais Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs un bijušais Latvijas vēstnieks ASV.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!