• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Detektīvdarbības likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2012., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243450

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par nodokļiem un nodevām"

Vēl šajā numurā

31.01.2012., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Detektīvdarbības likumā

Saeimas Aizsardzības komisija 17.janvārī konceptuāli atbalstīja grozījumus Detektīvdarbības likumā, kas paredz aizliegt tiesībsargājošo iestāžu amatpersonām un darbiniekiem saņemt sertifikātus detektīvdarbības veikšanai. Likumprojekta mērķis ir uzlabot vienlīdzīgas konkurences apstākļus detektīvdarbības jomā.

Likuma grozījumi paredz, ka sertifikātu par detektīvdarbības veikšanu būs tiesīgi saņemt tie Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās zonas valstu pilsoņi, kuri nav tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas vai darbinieki. Tāpat grozījumi nosaka, ka licenci par detektīvdarbības veikšanu varēs saņemt tie individuālie uzņēmumi, kuru vadītāji nav tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas vai darbinieki.

Tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonas un darbinieki, pildot savus amata pienākumus, izmanto dažādas datubāzes, un viņiem ir pieejams liels informācijas apjoms, kuru tie var izmantot arī detektīvdarbības veikšanai. Tādējādi tie detektīvi un detektīvsabiedrību vadītāji, kuri nav tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonas vai darbinieki, neatrodas vienlīdzīgas konkurences apstākļos, norāda likumprojekta autori.

Grozījumi iekļauj arī jaunu sertifikāta saņemšanas kritēriju, nosakot, ka sertifikātu varēs saņemt arī Latvijas nepilsoņi.

Likumprojektā noteikti stingrāki kritēriji, kas attiecas uz personas sodāmību. Grozījumi paredz detektīvdarbības aizliegumu personām, kas sodītas par alkoholisko dzērienu, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē izdarītiem pārkāpumiem.

Tāpat likumprojekts paredz papildināt Detektīvdarbības likumu ar jaunu pantu, nosakot, ka detektīvsabiedrībai aizliegts uzdot pildīt detektīva pienākumus personai, kas nav saņēmusi sertifikātu.

Valsts policijas licencēšanas komisija patlaban ir izsniegusi 37 licences un 115 sertifikātus detektīvdarbības veikšanai, norāda likumprojekta autori.

Par likuma grozījumiem trīs lasījumos vēl jālemj Saeimai.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!