• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu lauksaimniecības ministru tikšanos Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2012., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243522

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lauksaimnieku dalību Kopējā lauksaimniecības politikā

Vēl šajā numurā

01.02.2012., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu lauksaimniecības ministru tikšanos Rīgā

Igaunijas lauksaimniecības ministrs Helirs Valdors Sēders, Latvijas zemkopības ministre Laimdota Straujuma un Lietuvas lauksaimniecības viceministrs Mindaugs Kuklierjus 30.janvārī Rīgā

Foto: Zemkopības ministrija

 

30.janvārī zemkopības ministre Laimdota Straujuma Rīgā tikās ar Lietuvas lauksaimniecības viceministru Mindaugu Kuklierju un Igaunijas lauksaimniecības ministru Heliru Valdoru Sēderu un pārrunāja Baltijas valstu kopīgo nostāju par nepieciešamību ieviest godīgu un taisnīgu Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) attiecībā uz visu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu lauksaimniekiem pēc 2013.gada.

Tikšanās laikā Latvijas, Igaunijas un Lietuvas lauksaimniecības ministri apsprieda, kādi grozījumi būtu nepieciešami Eiropas Komisijas (EK) regulas priekšlikumā par tiešajiem maksājumiem, lai ES atbalstu saņemtu ražojošie lauksaimnieki, nevis tā sauktie dīvāna zemnieki. Attiecībā uz EK priekšlikumiem par obligātu tiešo maksājumu t.s. zaļo pasākumu piemērošanu Baltijas valstu nostāja sakrīt – ieviešot šos pasākumus, jāņem vērā dalībvalstu specifika un šiem pasākumiem jābūt saimnieciski saprātīgiem, lai tie neradītu nesamērīgu slogu lauksaimniekiem.

"Baltijas valstu attiecību starpā ir sācies jauns posmsturpmāk lauksaimniecības jomā jautājumos, kuros mums ir vienots viedoklis, sagatavosim kopēju Baltijas valstu pozīciju sarunām Briselē. Atsevišķi mēs esam mazas valstis, bet, kopā strādājot, mūsu iespējas panākt savu interešu ievērošanu palielinās," pēc tikšanās ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem uzsvēra zemkopības ministre L.Straujuma.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!