• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jaunos Grieķijas un Kanādas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2012., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243582

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

02.02.2012., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jaunos Grieķijas un Kanādas vēstniekus

'

Darbam Latvijas Republikā Valsts prezidents Andris Bērziņš 31.janvārī akreditēja Grieķijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Georgiju Hadzimihelaki (attēlā pa kreisi) un Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Džonu Morisonu (attēlā pa labi)

Foto: VPK

 

Tikšanās laikā ar jauno Grieķijas vēstnieku Georgiju Hadzimihelaki Valsts prezidents uzsvēra Latvijas vēlmi attīstīt ciešāku savstarpējo sadarbību, ko var balstīt veiksmīgajā politiskajā sadarbībā gan Eiropas Savienībā, gan NATO ietvaros. Abas amatpersonas sarunas laikā apsprieda situāciju Eiropas Savienībā, uzsverot nepieciešamību šobrīd rīkoties izsvērti un aktīvi. Grieķijas vēstnieks norādīja, ka Grieķijai pašlaik ir ļoti nozīmīga Latvijas pieredze budžeta konsolidēšanā. A.Bērziņš arī atzīmēja, ka Latvija ir ieinteresēta pēc iespējas veiksmīgākā situācijas risinājumā gan Grieķijā, gan arī eirozonā kopumā, jo Eiropas finanšu izaicinājumi un to risinājumi būtiski ietekmēs arī Latvijas ekonomiku.

Georgijs Hadzimihelakis dzimis 1951.gadā. Studējis jurisprudenci un politiku. Ārlietu dienestā kopš 1981.gada. Ieņēmis dažādus amatus Ārlietu ministrijā, vēstniecībās Kiprā, Austrālijā, ASV un Ēģiptē. Kopš 2007.gada bijis vēstnieks Gruzijā.

Savukārt sarunā ar Kanādas vēstnieku Džonu Morisonu A.Bērziņš novērtēja abu valstu pozitīvo sadarbību. Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību izvērtēt iespēju abu valstu ekonomiskās sadarbības pamatā likt abu valstu ostu savstarpējos kontaktus un kravu pārvadājumus. Kā potenciālas sadarbības jomas viņš minēja arī kokrūpniecību. Kanādas vēstnieks atzinīgi izteicās par abu valstu kopīgi īstenoto projektu Ukrainas tiesnešu apmācībā, kā arī pauda cerību, ka drīzumā izdosies noslēgt tirdzniecības līgumu starp Eiropas Savienību un Kanādu, kas dotu pozitīvu impulsu arī mūsu valstu divpusējo ekonomisko attiecību attīstībā.

Džons Morisons dzimis 1949.gadā. Ārlietu dienestā kopš 1985.gada. Strādājis privātajā sektorā enerģētikas jomā. Ieņēmis dažādus amatus Ārlietu ministrijā, vēstniecībās Malaizijā, Japānā un Krievijā. Kopš 2007.gada bijis vēstnieks Serbijā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!