• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar atbalstu visām paaudzēm (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.1999., Nr. 155/158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/24378

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs - par sevi, par dzīvi, par laiku

Vēl šajā numurā

14.05.1999., Nr. 155/158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar atbalstu visām paaudzēm

Rīt, 15.maijā, — Starptautiskā ģimenes diena

Pašlaik Lauberē ir piecdesmit šādu likteņa pabērnu vecumā no trim līdz piecpadsmit gadiem, kam liegta iespēja baudīt to laimi, kādu spēj sniegt vienīgi ģimene. Bet sestdien visi kā viena liela un draudzīga saime varēs gan strādāt, gan atpūsties — kopīgi stādīt košumkrūmus un augļu kokus, piedalīties orientēšanās sacensībās un citās sporta spēlēs, bet noslēgumā, kā jau pienākas zaļumos, kurināt ugunskuru, mieloties ar sviestmaizēm un desiņām. "Mūsu mērķis ir radīt vienotības sajūtu un pārliecību šajos bērnos, ka pasaule nav pagriezusi tiem muguru, ka viņi tiek mīlēti," saka paši Valsts bērna tiesību aizsardzības centra darbinieki un aicina savā pulkā arī citus.

Starptautisko ģimeņu dienu kā katru gadu atzīmēs arī Latvijas daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienība. Tās priekšsēdētājs Leonīds Mucenieks pastāstīja, ka jau ceturto reizi šajā dienā Zaķusalā pie televīzijas mājas tiks kurts ugunskurs, pie kura pulcēties aicināti visi — lieli un mazi, veci un jauni. Pasākumā, kurš sāksies pēcpusdienā, pulksten 16, būs gan svinīgas uzrunas, gan koncerts, atrakcijas, konkursi, dziesmu kari, kā arī trīs pārsteigumi svētku izskaņā. Vienlaikus tiks atzīmēta arī Rīgas Latgales priekšpilsētas daudzbērnu ģimeņu biedrības jubileja — tai aprit desmit gadu. Jauku pārsteigumu Ģimeņu dienā sagādājusi Rīgas dome — visas ģimenes ar bērniem, kas dosies uz svētkiem ar 20.trolejbusu, varēs to darīt par brīvu.

Ģimeņu dienas ugunskuri iedegsies ne tikai Rīgā — jau vakar tas pulcēja kopā visu paaudžu pārstāvjus Liepājā, sestdien ugunskuri aicinās uz svētkiem arī kuldīdzniekus gan pilsētā, gan Pelču un Laidu pagastā, rēzekniešus, jelgavniekus, ugunskuri iedegsies arī Jaunmārupē.

Svētki nāks un paies, bet jautājumi un problēmas paliks. Tos risināt ir ikdienas pienākums. Tad arī lai raisās sarunas par valsts attieksmi pret ģimeni, par pašu ģimeņu problēmām, tad lai tiek likti prāti kopā un atrastas atbildes. Sestdien, Ģimeņu dienā, svinēsim svētkus, kuru mums nemaz nav tik daudz!

Liena Pilsētniece,

"LV" iekšlietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!