• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2012., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243804

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija

Vēl šajā numurā

08.02.2012., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija:
Nosodot pieaugušo vardarbību Sīrijā

Atsaucoties uz pēdējā laikā pieaugošo vardarbību un asins izliešanu Sīrijā, Ārlietu ministrija pauž skaidru nosodījumu tam. Ārlietu ministrija uzsver nepieciešamību Sīrijas valdošajam režīmam pārtraukt vardarbību un asinsizliešanu, veicināt demokrātisku pāreju un reformas Sīrijā, kas kalpotu tās iedzīvotāju interesēm. Laikā, kad starptautiskā sabiedrība nespēj vienoties par skaidras nostājas paušanu ANO Drošības padomē, Sīrijas varas iestādes turpina lietot militāru spēku pret demonstrāciju dalībniekiem un civiliedzīvotājiem, tāpēc, pēc ANO aplēsēm, kopš sacelšanās sākuma 2011.gada martā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 5000 iedzīvotāju, to vidū arī bērni.

Ārlietu ministrija pauž nožēlu par nespēju pieņemt Eiropas Savienības dalībvalstu un Arābu valstu līgas atbalstīto un virzīto rezolūciju par Sīriju ANO Drošības padomē šā gada 4.februārī. ANO Drošības padomes dalībvalstu nespēja vienoties par rezolūciju Sīrijas jautājumā sagādā vilšanos.

Latvijas Ārlietu ministrija jau iepriekš paudusi nosodījumu saistībā ar notikumiem Sīrijā, aicinot varas iestādes sākt visaptverošu reformu procesu, kas kalpotu valsts iedzīvotāju interesēm, un norādot, ka spēka lietošana pret miermīlīgiem demonstrantiem mazina un iedragā Sīrijas prezidenta Bašira Alasada iesākto reformu ticamību.

23.janvārī ES Ārlietu padomē tika pausts stingrs nosodījums Sīrijas valdības vardarbībai pret tās civiliedzīvotājiem, atbalstot priekšlikumu par ierobežojošu pasākumu noteikšanu pret personām, kas līdzatbildīgas vardarbīgā protestu apspiešanā, kā arī sniedz atbalstu Sīrijas valdošajam režīmam.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!