• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2012., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243806

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apsveicot jauno Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāru

Vēl šajā numurā

08.02.2012., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs:
Par Vietvārdu informācijas noteikumu spēkā stāšanos

4.februārī stājās spēkā Valsts valodas centra izstrādātie Vietvārdu informācijas noteikumi, kas precizē vietvārdu veidošanas, piešķiršanas, apstiprināšanas un izmantošanas kārtību, ietverot vienā normatīvajā aktā visu nepieciešamo regulējumu. Noteikumi arī nosaka vietvārdu uzkrāšanas, publiskošanas, saglabāšanas un aizsardzības kārtību. Šis regulējums skar valsts un pašvaldību institūcijas, kuras normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā var piešķirt oficiālos vietvārdus.

“Šie noteikumi tapuši ilgā laika posmā un ir svarīgi ar savu dubulto deleģējumu, proti, tie izriet no Ģeotelpiskās informācijas likuma un Valodas likuma. Jaunie noteikumi aptver visas vietvārdu šķiras, īpaši uzsverot, ka tiks aizsargāti vēsturiskie vietvārdi un latviešu valodā vēsturiski lietotās citzemju vietvārdu formas,” jaunos noteikumus raksturo tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

Līdz šim vietvārdu veidošanas, piešķiršanas, apstiprināšanas un izmantošanas kārtību reglamentēja dažādi normatīvie akti.

Tieslietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!