• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2012., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243812

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valdības rīcības plāna apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

08.02.2012., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija:
Par Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēdi

Ostu padome atbalsta brīvostu uzņēmumiem noteikt tiem piešķirtās nodokļu atlaides pilnā apmērā.

Tas izskanēja 1.februārī Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēdē.

Ostu padome atbalstīja priekšlikumu, ka brīvostu un speciālo ekonomisko zonu licencētās kapitālsabiedrības arī pēc 2017.gada varēs saņemt nodokļu atvieglojumus, līdz tie sasniedz līguma par ieguldījumiem slēgšanas brīdī atļauto valsts atbalsta intensitāti, neierobežojot tos laikā. Tas dos garantiju potenciālajam investoram, ka, neatkarīgi no tā, kā mainās atļautās valsts atbalsta intensitātes katrā nākamajā finanšu periodā, investors saņems to atbalsta intensitāti, kāda ir atļauta līguma slēgšanas brīdī.

Lai pagarinātu brīvostu un speciālo ekonomisko zonu termiņu līdz 2035.gadam, Satiksmes ministrija (SM) virza uz Ministru kabinetu attiecīgus likumu grozījumus.

Padomes sēdē tika diskutēts arī par ostu pakalpojumu uzlabojumiem. Tā kā Valsts kontrole (VK) ir veikusi revīziju Latvijas ostās, norādot, ka tajās ir vairāki trūkumi, SM ir izveidojusi darba grupu situācijas izvērtēšanai un priekšlikumu sagatavošanai valdībai. Darba grupai priekšlikumi būs jāsagatavo līdz februāra beigām.

Sēdē tika pārrunātas mārketinga aktivitātes 2012.gadam, lai veicinātu Latvijas ostu un to sniegto pakalpojumu popularizēšanu. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sniedza pārskatu par dažādām pieejamām atbalsta programmām, ar kuru palīdzību var veicināt ostu un tranzīta biznesu. Tāpēc no 7. līdz 8.februārim Apvienotā komiteja dosies uz Ķīnu. Tāpat šogad plānots piedalīties Stambulas, Odesas un “TransRussia” starptautiskajās kravu pārvadājumu, transporta un loģistikas izstādēs.

Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padome ir valdības izveidota institūcija, un to vada Ministru prezidents. Padome piedalās nozares politikas veidošanā, noteiktā kārtībā sniedzot priekšlikumus un atzinumus valdībai un citām institūcijām.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!