• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čīles vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2012., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243870

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Grieķijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

09.02.2012., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čīles vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 2.februārī tikās ar Čīles vēstnieku Latvijā Hosē Migelu Krusu, kurš bija ieradies atvadu vizītē. S.Āboltiņa pateicās par vēstnieka personīgo ieguldījumu Latvijas un Čīles attiecību stiprināšanā.

Abu valstu attiecības pēdējo gadu laikā ir veiksmīgi attīstījušās politiskajā un ekonomiskajā jomā, raksturoja S.Āboltiņa, uzsverot Latvijas ieinteresētību aizvien paplašināt ekonomiskos kontaktus ar šo Dienvidamerikas valsti.

“Latvijas ģeogrāfiskais novietojums, dalība Eiropas Savienībā un attīstītā transporta infrastruktūra ir priekšrocības gan investīciju, gan tūristu piesaistē,” pauda Saeimas priekšsēdētāja. Puses bija vienisprātis, ka topošā konvencija par dubulto nodokļu neaplikšanu būs papildu stimuls abu valstu ekonomisko attiecību uzplaukumam.

S.Āboltiņa pateicās par Čīles atbalstu Latvijas neatkarībai un augstu novērtēja to, ka Čīle savulaik neatzina Baltijas valstu inkorporāciju Padomju Savienībā. Savukārt vēstnieks atzīmēja, ka Latvijai un Čīlei pēdējās divās desmitgadēs svarīga ir bijusi demokrātijas nostiprināšanas pieredze.

Pārrunājot kultūras sakaru nozīmi starpvalstu attiecībās, Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka “kultūra ir sadarbības forma, kas pārvar valodu barjeras un tuvina arī ģeogrāfiski attālas tautas”.

S.Āboltiņa informēja, ka Latvijā tuvākajā laikā gaidāmi augsta līmeņa kultūras notikumi, jo 2014.gadā Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu, savukārt vēl pēc gada Latvija būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts.

Pārrunājot parlamentāro kontaktu nozīmību starpvalstu attiecībās, Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka deputātiem ir interese arī 11.Saeimā izveidot deputātu sadarbības grupu ar Čīles parlamentu. Šāda sadarbības grupa darbojās 10. un 9.Saeimā.

H.M.Kruss Čīles vēstnieka pienākumus Latvijā pildīja no 2009.gada februāra. Vēstnieka pastāvīgā rezidences vieta bija Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!