• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Grieķijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2012., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243871

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ostu darbības problēmu risināšanu

Vēl šajā numurā

09.02.2012., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Grieķijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 2.februārī, tiekoties ar Grieķijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Georgiju Hadzimihelaki, pārrunāja iespējas stiprināt abu valstu parlamentāros kontaktus, kā arī sadarbību Eiropas Savienībā. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, S.Āboltiņa Latvijas un Grieķijas divpusējās attiecības raksturoja kā ciešas un aktīvas un akcentēja parlamentāro kontaktu lomu to veidošanā. Par īpaši sekmīgu parlamentārās sadarbības formātu var kalpot kontaktu veidošana abu parlamentu Ārlietu komisiju un Eiropas lietu komisiju līmenī, pauda S.Āboltiņa. Saeimas priekšsēdētāja sarunas gaitā uzaicināja Grieķijas parlamenta priekšsēdētāju Filipu Petsaliniku vizītē apmeklēt Latviju.

Pārrunājot aktuālos Eiropas Savienības (ES) jautājumus, tostarp eirozonas stabilizācijas pasākumus, puses bija vienisprātis par solidaritātes kā ES darbības pamatprincipa lielo nozīmi. Saeimas priekšsēdētāja vērsa uzmanību uz nepieņemamo situāciju, ka Latvijas zemnieki saņem visā ES mazākos lauksaimniecības tiešmaksājumus. Latvija iestājas par taisnīgas tiešmaksājumu sistēmas izveidi un to, lai ES tik būtiskais solidaritātes princips tiktu ievērots arī sarunās par jauno ES daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam, teica S.Āboltiņa.

Savukārt G.Hadzimihelakis norādīja, ka Grieķija ir gatava apņēmīgi risināt valsti smagi skārušās finanšu krīzes sekas. Vēstnieks arī atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto, sekmīgi pārvarot ekonomisko krīzi un atjaunojot tautsaimniecības izaugsmi.

G.Hadzimihelakis ir karjeras diplomāts ar trīsdesmit gadu ilgu pieredzi Grieķijas ārlietu dienestā. Iepriekš bijis Grieķijas vēstnieks Gruzijā, kā arī strādājis Grieķijas diplomātiskajās pārstāvniecībās ASV, Austrālijā, Ēģiptē un Kiprā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!