• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2012., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243883

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nodarbinātības valsts aģentūra

Vēl šajā numurā

09.02.2012., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments:
Par cīņu pret negodīgumu sportā un fanu vardarbību

Vajadzīga saskaņotāka ES rīcība, lai cīnītos pret dopinga lietošanu sportā, vardarbību sporta spēļu skatītāju rindās, iepriekšēju vienošanos par sacensību iznākumu un citiem negodīgiem sportistu aģentu darījumiem, Eiropas Parlaments uzsver 2.februārī pieņemtajā rezolūcijā. Deputāts Santjago Fisas Aiksela, kurš sagatavoja Parlamenta rezolūciju, debatēs pirms balsošanas uzsvēra, ka līdz ar Lisabonas līgumu stājies spēkā tiesiskais pamats, kas ļauj sakārtot sporta nozari, proti, 165.pants.

Parlaments aicina izveidot Eiropas Reģistru, kurā iekļauti sporta līdzjutēji, kas izturējušies vardarbīgi vai diskriminējoši, un neļaut viņiem apmeklēt starptautiskās sacensības nevienas Eiropas dalībvalsts stadionos. Deputāti aicina dalībvalstis un nacionālās sporta iestādes risināt arī pret sportistiem vērstas homofobijas un rasisma problēmu.

Lai labāk aizsargātu sportistus, deputāti uzskata, ka nelegālu dopinga vielu tirdzniecība sportā jāuzskata par nodarījumu, kas līdzvērtīgs narkotiku tirdzniecībai. Lai novērstu gadījumus, kad notiek iepriekšēja vienošanās par sacensību iznākumu, kā arī naudas atmazgāšana un nelikumīgas derības, deputāti aicina ikvienu krāpšanos sportā uzskatīt par noziedzīgu nodarījumu un ieviest licencēšanas sistēmu derību pakalpojumu sniedzējiem.

Deputāti rezolūcijā norāda, ka sporta aģentu profesija ir jāreglamentē kā profesionāla darbība un jāievieš Eiropas licencēšanas un reģistrācijas sistēma aģentiem, kā arī aģentu rīcības kodekss un sankciju mehānisms. Parlaments ierosina sporta federācijām veidot publiski nepieejamu Eiropas sporta aģentu reģistru, kurā šie aģenti norādītu spēlētājus, kurus viņi pārstāv, kā arī uzskata, ka sportistu pārcelšanas gadījumā aģentam atalgojums ir jāsaņem pa daļām tā līguma darbības laikā, kuru sportists ir noslēdzis pārcelšanas dēļ.

Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!