• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iepazīstoties ar Vēsturnieku komisijas šā gada prioritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2012., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243954

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par turpmākajiem soļiem valsts pārvaldības pilnveidošanā

Vēl šajā numurā

10.02.2012., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iepazīstoties ar Vēsturnieku komisijas šā gada prioritātēm

9.februārī Valsts prezidents Andris Bērziņš piedalījās Vēsturnieku komisijas sēdē, kurā komisijas priekšsēdētājs profesors Inesis Feldmanis sniedza pārskatu par galvenajām šā gada komisijas darbības prioritātēm. Valsts prezidents tika informēts par iecerēto Latvijas, Polijas un Lietuvas vēsturnieku sadarbību, gaidāmo komisijas un Vēstures skolotāju biedrības semināru, kurā plāno aktualizēt Otrā pasaules kara vēstures problēmjautājumus, kā arī par ieceri izveidot dokumentu krājumu “Latvijas un Padomju Savienības attiecības. 1918–1939”. Šogad ir iecerēts arī publicēt Latvijas Vēsturnieku I kongresa materiālus, kas norisinājās pērnā gada septembrī.

Komisijas priekšsēdētājs I.Feldmanis informēja visus klātesošos par Latvijas–Krievijas vēsturnieku komisijas šā gada sadarbības virzieniem, kā arī abu valstu vēsturnieku komisijas iecerēm pētīt Latvijas un PSRS starpkara periodu attiecības no starpvalstu, ekonomiskā un kultūras aspekta. Novembrī Rīgā ir plānota Latvijas–Krievijas vēsturnieku komisijas kopīga zinātniskā konference, kurā ar referātiem uzstāties komisijas locekļi. Iecerētajā rakstu krājumā komisija cer ietvert līdz šim nepublicētus dokumentus, tas lielā mērā ir atkarīgs no darba rezultātiem Krievijas Federācijas arhīvos.

Valsts prezidents pauda viedokli, ka starpkara posma izpēte šodienas Latvijā gan iekšpolitiski, gan ārpolitiski netiek pietiekami izmantota. A.Bērziņš komisijas locekļiem novēlēja strādāt pie Vēsturnieku komisijas 28.sējuma, kas varētu būt veltīts Latvijas un Padomju Savienības attiecībām laika posmā no 1918. līdz 1939.gadam, īpaši akcentējot starpkaru perioda ekonomiskās vēstures izpētes aspektus, kas varētu būt vērtīgs materiāls mūsdienu Latvijas sociālekonomiskajos apstākļos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!