• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Ziemeļu nākotnes forumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.2012., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244042

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ekonomikas ministra darba vizīti Francijā

Vēl šajā numurā

14.02.2012., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Ziemeļu nākotnes forumā

9.februārī Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā notika Ziemeļu nākotnes forums (skat. arī “LV” Nr.24, 10.02.2012.), kura noslēgumā Lielbritānijas, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu vadītāji atbalstīja Ministru prezidenta Valda Dombrovska priekšlikumu nākamgad to organizēt Rīgā. Līdz ar to nākamā gada sākumā Rīgā pulcēsies deviņu valstu premjerministri, eksperti un uzņēmēji, lai meklētu risinājumus izaicinājumiem, ar kuriem saskaras visas reģiona valstis.

Stokholmā notikušajā forumā tika meklētas atbildes uz diviem jautājumiem – kā sekmēt, lai aizvien vairāk sieviešu uzsāk savu biznesu un ieņem vadošos amatus uzņēmumos, un kā sekmēt gados vecāko iedzīvotāju palikšanu darba tirgū.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzskata: “Visa Eiropa saskaras ar negatīvām demogrāfiskajām tendencēm, tādēļ aizvien aktuālāks kļūst jautājums, kā radīt labvēlīgus apstākļus, lai iespējami vairāk cilvēku piedalītos darba tirgū. Tas kļūst par izšķirošu jautājumu mūsu reģiona tālākajā izaugsmē, tādēļ jāmeklē jauni veidi, kā pilnvērtīgāk izmantot mūsu darbaspēku, atbalstot gan sieviešu, gan senioru iniciatīvas.

Latvijā, kur sieviešu īpatsvars augstākajās uzņēmējdarbības un pārvaldes pozīcijās ir pat augstāks nekā dažās Ziemeļvalstīs, liels pienesums ir arī nevalstiskajām organizācijām, kas iedvesmo un motivē sievietes sevi īstenot darba tirgū vai ar savu iniciatīvu radīt jaunas darba vietas sev un citiem. Savukārt senioru nodarbinātību nevar pretstatīt jauniešu nodarbinātībai, jo mums nepieciešama gan pieredze, gan jauniešu enerģija. Tādēļ jārada priekšnosacījumi, lai tiem, kas spēj un vēlas turpināt darbu arī pēc pensionēšanās vecuma sasniegšanas, šāda iespēja būtu”.

Mārtiņš Panke, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!