• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par ārstniecības iestāžu un sociālo dienestu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.2012., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244049

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar interneta vietnes "Barikadopēdija" autoriem un diskutējot par barikāžu laika nozīmi Latvijas vēsturē

Vēl šajā numurā

14.02.2012., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par ārstniecības iestāžu un sociālo dienestu sadarbību

9.februārī veselības ministre Ingrīda Circene tikās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu un Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāju Leonīdu Kurdjumovu, lai pārrunātu jautājumus par ciešāku ārstniecības iestāžu un pašvaldību sociālo dienestu sadarbību.

Tikšanās laikā tika aktualizēts jautājums par pacientu iespējām nokļūt mājās vēlās vakara stundās un naktī pēc palīdzības saņemšanas slimnīcu uzņemšanas nodaļās. Abas puses atzina, ka problēmas risinājumam nepieciešama ārstniecības iestāžu un pašvaldības dienestu koordinēta rīcība.

Veselības ministre Ingrīda Circene norādīja: “Nereti pacientu, kurš nonācis slimnīcā veselības problēmu dēļ un saņēmis visu nepieciešamo medicīnisko palīdzību, stacionēt nav nepieciešams, taču transporta problēmu dēļ viņa nokļūšana mājās ir apgrūtināta. Īpaši sarežģīti tas var būt pensionāriem un trūcīgām personām. Tādēļ sadarbībā ar pašvaldību sociālajiem dienestiem jādomā, kā sociāli mazaizsargātām pacientu grupām palīdzēt nokļūt mājās pēc nepieciešamās medicīniskās palīdzības saņemšanas.”

Veselības ministrija plāno apkopot informāciju par sociāli mazaizsargātām personām Rīgas slimnīcās, kurām nokļūšana mājās naktī sagādā problēmas, un sadarbībā ar Rīgas pašvaldību strādāt pie iespējamiem risinājumiem. Vienlaikus I.Circene atzina, ka situācija galvaspilsētā ir salīdzinoši laba, jo pilsētas teritorijā ir nodrošināta sabiedriskā transporta pieejamība arī vēlās vakara stundās un naktī.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāta problemātika, kas saistās ar bezpajumtniekiem un pārmērīgi iereibušiem cilvēkiem, kas ir īpaši aktuāli, ņemot vērā draudus ziemas apstākļos gūt apsaldējumus vai pat nosalt līdz nāvei. Veselības ministre piekrita pašvaldības pārstāvjiem, ka šo jautājumu risināšanā nepieciešama sociāli atbildīga rīcība arī no līdzcilvēkiem, ziņojot atbildīgajiem dienestiem par cilvēkiem, kuri ilgstoši atrodas aukstumā un nevar paši par sevi parūpēties.

Lāsma Lapinska, ministres preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!