• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kanādas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.02.2012., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244146

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2012. gada 16. februārī

Vēl šajā numurā

16.02.2012., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kanādas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 8.februārī, tiekoties ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Džonu Morisonu, pārrunāja abu valstu ekonomiskās un politiskās sadarbības veicināšanas iespējas. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, S.Āboltiņa pauda viedokli, ka Latvijas un Kanādas attiecības raksturo cieši parlamentārie kontakti, jo ir notikusi vizīšu apmaiņa parlamentu priekšsēdētāju līmenī un Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs pagājušajā gadā viesojās Kanādā.

"Abu valstu attiecībās ir visi nepieciešamie priekšnoteikumi, tostarp bezvīzu režīms, lai Latvijas un Kanādas kontakti kļūtu vēl aktīvāki, it īpaši ekonomikā," tikšanās laikā teica S.Āboltiņa. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvija Kanādu redz kā nozīmīgu ekonomisko partneri, un apliecināja mūsu valsts atvērtību Kanādas investīcijām, kā arī ieinteresētību stiprināt ekonomisko sadarbību ar šo Ziemeļamerikas valsti.

Arī vēstnieks uzsvēra, ka abu valstu ekonomiskās sadarbības veicināšana būs viena no viņa darbības prioritātēm. Tāpat vēstnieks sarunā kā nozīmīgu minēja Latvijas un Kanādas sadarbību starptautiskajās organizācijās. Latvija kā Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts ir nozīmīgs partneris Kanādai, apliecināja Dž.Morisons.

Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka, neskatoties uz ierobežotajām valsts budžeta iespējām, Latvija vēlas būt atbildīgs starp­tautiskais partneris. Tādēļ Latvijas karavīri turpina dalību NATO vadītajā Starptautisko drošības atbalsta spēku vadītajā misijā Afganistānā, apliecināja S.Āboltiņa.

Pārrunājot personīgo kontaktu nozīmi abu valstu attiecību veidošanā, puses bija vienisprātis par latviešu izcelsmes kanādiešu paveikto. Nozīmīgu ieguldījumu Kanādas izaugsmē snieguši daudzi latviešu izcelsmes kanādieši, no kuriem daudzi arī atgriezušies Latvijā, tā palīdzot veidot nepastarpinātus kontaktus starp abu valstu iedzīvotājiem, pauda vēstnieks.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja sarunā uzsvēra kultūras nozīmi abu valstu attiecībās, atzīmējot, ka Latvija lepojas ar saviem talantīgajiem mūziķiem un māksliniekiem. Tāpat viena no lietām, kas vieno Kanādas un Latvijas iedzīvotājus, ir lielā aizraušanās ar hokeju, tikšanās laikā teica S.Āboltiņa.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!