• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrijas 1994. gada 25. jūlija rīkojums Nr. 3-32-1100 "Par privatizācijas sertifikātu kontu numuru piešķiršanas kārtību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.1994., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244183

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

PROTOKOLS PAR DIPLOMĀTISKO ATTIECĪBU NODIBINĀŠANU STARP LATVIJAS REPUBLIKU UN SANTOMES UN PRINSIPI DEMOKRĀTISKO REPUBLIKU

Vēl šajā numurā

28.07.1994., Nr. 87

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ekonomikas ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 3-32-1100

Pieņemts: 25.07.1994.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrijas rīkojums Nr.3-32-1100

1994.gada 25.jūlijā

Par privatizācijas sertifikātu kontu numuru piešķiršanas kārtību

Izpildot Ministru kabineta 1994. gada 10. maija noteikumus Nr. 127, Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija nosaka vienotu fizisko personu un Uzņēmumu reģistrā reģistrēto uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību (tālāk tekstā - juridisko personu) privatizācijas sertifikātu kontu (tālāk tekstā - kontu) numuru piešķiršanas kārtību banku iestādēs, kuras atver kontus un veic operācijas ar privatizācijas sertifikātiem (tālāk tekstā - sertifikātiem).

1. Fiziskās personas konta numurs sastāv no attiecīgās bankas koda (turpmāk - BK) un personas koda. Bankas kodu veido:

1.1. Sakaru Bankā: fiziskām personām rajonos un republikas pilsētās BK ir attiecīgās filiāles, pārstāvniecības vai aģentūras pasta indekss, bet Rīgas filiālē un tās aģentūrās pirms BK uzrāda vēl arī konta kārtas numuru. Juridiskām personām pirmie divi cipari ir bankas vai tās filiāles (pārstāvniecības) korespondējošā konta pirmie divi cipari, tad seko bankas koda pēdējie trīs cipari un konta kārtas numurs. Privatizācijas sertifikātu grāmatiņas nozaudēšanas gadījumā banka izsniedz sertifikātu grāmatiņas dublikātu ar iepriekšējo konta numuru.

1.2. Latvijas Krājbankā: BK ir bankas filiāles numurs un konta kārtas numurs. Privatizācijas sertifikātu grāmatiņas nozaudēšanas gadījumā banka izsniedz jaunu sertifikātu grāmatiņu ar citu konta numuru un iepriekšējo anulē.

P i e z ī m e :

Mirušām personām, kuras ir atstājušas mantojumu sertifikātos, kontus atver mirušā līgumiskais mantinieks vai pēc tiesas lēmuma iecelts mantojuma aizgādnis vai izpildītājs un konta numuru piešķir, izmantojot mirušās personas kodu un beigās pievienojot burtu "M" :

a) ja mirusī persona ir tikusi reģistrēta Pilsonības un imigrācijas departamentā (PID) un miršanas apliecībā ir ierakstīts PID piešķirtais personas kods, tad kontu numuru piešķir, izmantojot personas kodu;

b) ja mirusī persona ir tikusi reģistrēta PID, bet miršanas apliecībā nav ierakstīts PID piešķirtais personas kods, tad izziņu par PID piešķirto personas kodu izsniedz PID rajona nodaļā un miršanas apliecībā šo kodu ieraksta Civilstāvokļa aktu reģistrācijas nodaļā;

c) ja mirusī persona nav reģistrēta PID iedzīvotāju reģistrā, tad, mirušā radiniekam vai mantojuma aizgādnim mirusī persona ir jāreģistrē tajā PID nodaļā, kas atbilst mirušā pēdējai dzīves vietai, saskaņā ar PID instrukciju par personas koda piešķiršanu pēc 31.12.92. mirušām Iedzīvotāju reģistrā neiekļautām personām.

2. Konti (vai apakškonti) īpašuma kompensācijai:

2.1. Latvijas Republikas iedzīvotāju reģistrā reģistrētās personas - BK, personas kods un aiz tā burts "K" (ja konts īpašuma kompensācijai ir kā apakškonts privatizācijas sertifikātu kontam par nodzīvotajiem gadiem, tad apakškonts tiek atzīmēts ar burtu "K").

2.2. Personas, kuras nav reģistrētas Latvijas Republikas iedzīvotāju reģistrā,- personas koda vietā lieto personas identifikācijas numuru, kuru piešķir Privatizācijas sertifikātu informatīvā nodrošinājuma centrs pēc pašvaldības pieprasījuma .

2.3. Attiecībā uz personām, kuras mirušas pēc lēmuma par kompensācijas sertifikātu piešķiršanu, jāievēro 1.punkta piezīme.

3. Sertifikātu tirdzniecības starpniecības uzņēmumu konti - konta koda pirmā zīme ir burts "T", pēc kura seko juridiskajai personai piešķirtais Uzņēmumu reģistra reģistrācijas numurs un BK.

4. Kopējo ieguldījumu fondu konti - konta numura pirmā zīme ir burts "S", pēc kura seko kopējo ieguldījumu fonda speciālās atļaujas numurs un BK.

5. Statūtsabiedrību, t.sk., individuālo uzņēmumu, kuri dibināti kā sabiedrības ar ierobežotu atbildību, ieguldījumu konta numura pirmā zīme ir burts "U", pēc kuras seko uzņēmējsabiedrībai piešķirtais Uzņēmumu reģistra reģistrācijas numurs un BK, otrā zīme - mainīga.

5.1. Ja bankai nav iesniegta Uzņēmumu reģistra uzziņa par tāda pamatkapitāla (statūtu fonda) reģistrāciju, kurā vismaz puse ir samaksāta ar ieguldījumu kontā ieskaitītajiem sertifikātiem, tad konta koda otrā zīme ir burts "O".

5.2. Ja bankai ir iesniegta Uzņēmumu reģistra uzziņa par tāda pamatkapitāla (statūtu fonda) reģistrāciju, kurā vismaz puse ir nomaksāta, izmantojot ieguldījumu kontā ieskaitītajos sertifikātus, tad konta numura otrā zīme ir burts "E".

5.3. Uzņēmējsabiedrību dalībnieku apakškontus fiziskām personām kodē ar personas kodu, bet juridiskām personām - ar Uzņēmumu reģistra reģistrācijas numuru.

5.4. Ja uzņēmējsabiedrības konta numurā otrais burts ir "E" (skat. 5.2. apakšpunktu) un uzņēmējsabiedrība pērk sertifikātus, tad atver apakškontu sertifikātu pirkšanai un pārdošanai un to kodē ar burtu "U".

6. Pilnas atbildības individuālie uzņēmumi iesniedz bankā Uzņēmumu reģistra izsniegto reģistrācijas apliecību un izmanto savu fiziskās personas privatizācijas sertifikātu kontu - konta numuru papildina ar pirmajiem burtiem "UF", kuriem seko fiziskās personas kods.

7. Speciālie konti - konta numura pirmā zīme ir burts "L", pēc kura seko juridiskajai personai piešķirtais Uzņēmumu reģistra reģistrācijas numurs un BK.

8. Valsts un pašvaldību atvērtie uzkrāšanas konti.

8.1. Zemes izpirkšanai katra pilsēta, pagasts, Rīgas pilsētas priekšpilsēta (rajons) atver savu kontu - pilsētu zemei konta koda pirmie divi burti ir "ZP", lauku apvidus zemei konta koda pirmie divi burti "ZL", seko Hipotēku un Zemes bankas nodaļas numurs un tā pagasta, pilsētas vai Rīgas pilsētas priekšpilsētas (rajona) administratīvi teritoriālais kods, kurā atrodas izpērkamā zeme. Pēc līguma noslēgšanas katram izpirkuma objektam tiek izdalīts savs apakškonts; to kodē ar noslēgtā zemes izpirkšanas līguma numuru.

8.2. - 8.5. apakšpunktos aprakstītos kontu kodu otrie burti ir :

"V" - valsts atvērtajiem sertifikātu uzkrāšanas kontiem;

"P" - pašvaldību atvērtajiem sertifikātu uzkrāšanas kontiem.

8.2. Namīpašuma (dzīvokļa) privatizācijai - atvērtā koda pirmais burts ir "N", aiz otrā burta seko namīpašuma tehniskās inventarizācijas lietas numurs un attiecīgā rajona vai republikas pilsētas administratīvi teritoriālais (ATK) kods un BK. Katram dzīvoklim ir savs apakškonts, apakškonta koda pirmais burts ir "D", seko tās fiziskās personas kods vai juridiskai personai Uzņēmumu reģistrā piešķirtais reģistrācijas numurs (turpmāk - pircēja kods), ar kuru pašvaldība ir noslēgusi pirkuma līgumu par attiecīgā dzīvokļa pārdošanu. Viendzīvokļa mājām ir viens (vai vairāki - ja viendzīvokļa māju iegādājas vairāki pircēji kopīpašumā) pircēja apakškonts ar pircēja kodu.

8.3. Uzņēmumiem, kurus nodod nomā ar izpirkumu, un citiem izsolē, konkursā u.c. veidā privatizējamiem objektiem,- kontam pirmais burts ir "B", aiz otrā burta seko Uzņēmumu reģistra reģistrācijas numurs un BK. Ja īpašumu iegādājas vairāki pircēji kopīpašumā, tad atver apakškontus, kuros ieraksta katra pircēja kodu saskaņā ar pirkuma līgumu.

8.4. Privatizējamo statūtsabiedrību konti - konta koda pirmais burts ir "H", aiz otrā burta seko Uzņēmumu reģistra reģistrācijas numurs un BK. Apakškontus atver katram kapitāla daļu (akciju) pircējam. Apakškontus kodē ar tā pircēja kodu, ar kuru noslēgts pirkuma līgums par kapitāla daļu (akciju) iegādi. Tāpat piešķir konta numuru, pārdodot jaukta kapitāla (privātais un valsts vai pašvaldību) statūtsabiedrību kapitāla daļas (akcijas).

8.5. Uzņēmumu likvidējamā manta - konta koda pirmais burts ir "G", aiz otrā burta seko Uzņēmumu reģistra reģistrācijas numurs un BK. Apakškontus, kurus atver katram pircējam, kodē ar pircēja kodu.

8.6.Konti tādos privatizācijas gadījumos, kuri nav ietverti apakšpunktos 8.1 - 8.5 - konta koda pirmais burts "C", seko bankas piešķirtais konta kārtas numurs un BK.

Privatizācijas valsts ministrs D.Skulte

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!