• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Lietuvas sadarbības perspektīvām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2012., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nodomu vēstuli starptautiskajiem aizdevējiem

Vēl šajā numurā

17.02.2012., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Lietuvas sadarbības perspektīvām

“Ziņojums par Latvijas un Lietuvas sadarbības perspektīvām dos lielu ieguldījumu abu valstu attiecību padziļināšanā,” 15.februārī, Ārlietu ministrijā atklājot diskusiju par Latvijas un Lietuvas sadarbības attīstības perspektīvām, uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. “Dokumentā ir ietverts vairāk nekā simts konkrētu rekomendāciju un iniciatīvu. Svarīgi, lai tas veicinātu plašu ideju apmaiņu gan par tuvākajā nākotnē veicamajiem uzdevumiem, gan par sadarbības virzību tālākā perspektīvā,” norādīja ministrs. “Lai ziņojums rada jaunu nākotnes vīziju abu baltu tautu attiecību attīstībai un kalpo kā ideju avots turpmākajai rīcībai ikvienam, kuram svarīga Latvijas un Lietuvas divpusējo attiecību stiprināšana,” runas noslēgumā uzsvēra E.Rinkēvičs.

Ziņojuma par Latvijas un Lietuvas sadarbības perspektīvām prezentācijas pasākums Ārlietu ministrijā pulcēja lielu skaitu interesentu – dalībnieku skaits pārsniedza septiņdesmit cilvēku.

Diskusijās valsts un nevalstisko institūciju pārstāvji, akadēmiķi, vēsturnieki, politologi un mediju pārstāvji kopīgi pārrunāja Latvijas un Lietuvas sadarbības stiprināšanas iespējas un diskutēja par tuvākā un tālākā nākotnē veicamajiem uzdevumiem.

Pasākuma dalībnieki aktīvi diskutēja gan par tām sadarbības attīstības rekomendācijām, kuras ietvertas ziņojumā, gan arī citiem attīstāmajiem sadarbības virzieniem kultūras, izglītības, arheoloģijas un citās jomās. Dalībnieki bija vienisprātis, ka šis ziņojums ir labs ceļrādis abu valstu institūcijām un sabiedrībām, kuru īstenojot abu kaimiņvalstu attiecības kļūs vēl ciešākas un intensīvākas. Par ziņojumā ietvertajām rekomendācijām un sadarbības attīstības ieteikumiem klātesošos informēja abi ziņojuma autori – vēstnieki Alberts Sarkanis un Neris Germans. Pasākuma dalībniekus uzrunāja arī Lietuvas vēstnieks Latvijā Ričards Degutis.

Ziņojums par Latvijas un Lietuvas sadarbības perspektīvām tika izstrādāts 2011.gada laikā pēc Latvijas premjerministra Valda Dombrovska un Lietuvas premjerministra Andrjus Kubiļus iniciatīvas un sekojot 2010.gadā īstenotā Latvijas un Igaunijas sadarbības ziņojuma piemēram.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!