• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vardarbības nosodījumu Sīrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2012., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/244292

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tautas nobalsošanu un sabiedrības saliedētību

Vēl šajā numurā

21.02.2012., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vardarbības nosodījumu Sīrijā

16.februāra balsojumā ANO Ģenerālajā asamblejā (ĢA) Latvija kopā ar citām Eiropas Savienības valstīm atbalstīja Arābu valstu grupas iesniegto rezolūciju, kura tika pieņemta ar pārliecinošu vairākumu – 137 valstīm balsojot par un tikai 12 valstīm balsojot pret.

Rezolūcijā tiek stingri nosodīta Sīrijas varas iestāžu plašā un sistemātiskā vardarbība pret civiliedzīvotājiem, protestētāju slepkavības, kā arī plašie cilvēktiesību pārkāpumi, ieskaitot patvaļīgu aizturēšanu un spīdzināšanu. Rezolūcija atbalsta Arābu līgas valstu iniciatīvu esošās situācijas risināšanai, tāpēc aicina Sīriju ievērot starptautiskās tiesības, apturēt vardarbību, izvest bruņotos spēkus no pilsētām, atbrīvot nepamatoti aizturētos, kā arī ļaut valstī darboties Arābu līgas pārstāvjiem un žurnālistiem situācijas novērošanai.

Latvija uzskata, ka rezolūcijas pieņemšana ar pārliecinošu vairākumu ir ļoti apsveicams un simbolisks solis, it īpaši pēc ES un Arābu līgas sagatavotās rezolūcijas noraidīšanas ANO Drošības padomē 4.februārī. Latvijas Ārlietu ministrija aicina Sīrijas varas iestādes ieklausīties starptautiskās sabiedrības aicinājumā un nekavējoties apturēt vardarbību.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!